A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 30., péntek

Frankfurti leves sült virsli karikákkal.

Általában olyankor készül nálunk,mikor rakott kelt csinálok, a kis közepe mindig kimarad,kidobni pedig sajnálom.

Hozzávalók: 20 dkg kelkáposzta,1 pár virsli, 1 tk só , 1 mk  bors,1 tk  vegeta, 1 mk őrölt kömény, 1 mk  majoranna. 1 közepes hagyma,1/2 dl olaj. 2 ek liszt. kevés pirospaprika.

Elkészitése: Egy kis fazékban ,az apróra vágott hagymát megdinszteljük,a lisztet rászórjuk. Világos rántást készitünk, pirospaprikával megszórjuk,7 dl vizzel felengedjük,izesitjük a többi hozzávalókkal.A kockára vágott kelkáposztát beletesszük,és  1/4 óra alatt készre főzzük. Közben a virslit karikára vágjuk,és egy serpenyőben megpiritjuk,majd a kész levesbe tesszük.Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére,amire én most medvehagymás pestot is raktam.

Nincsenek megjegyzések: