Általában olyankor készül nálunk,mikor rakott kelt csinálok, a kis közepe mindig kimarad,kidobni pedig sajnálom.
Hozzávalók: 20 dkg kelkáposzta,1 pár virsli, 1 tk só , 1 mk bors,1 tk vegeta, 1 mk őrölt kömény, 1 mk majoranna. 1 közepes hagyma,1/2 dl olaj. 2 ek liszt. kevés pirospaprika.
Elkészitése: Egy kis fazékban ,az apróra vágott hagymát megdinszteljük,a lisztet rászórjuk. Világos rántást készitünk, pirospaprikával megszórjuk,7 dl vizzel felengedjük,izesitjük a többi hozzávalókkal.A kockára vágott kelkáposztát beletesszük,és 1/4 óra alatt készre főzzük. Közben a virslit karikára vágjuk,és egy serpenyőben megpiritjuk,majd a kész levesbe tesszük.Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére,amire én most medvehagymás pestot is raktam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése