A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. március 16., csütörtök

Sütőben készült fánk



Tudom,hogy túl vagyunk a farsangi időszakon, sőt már a böjti időszak negyedénél járunk, de egy finom fánknak mindig örülni tud az ember. Főleg ha még a kellemetlen olajszagot is elkerülhetjük a lakásban és magunkon. Márpedig  ezzel a sütőben készült finomsággal pontosan így járunk.




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb 3 dl tej, 6 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1/2 kk só, 2 tojásnak a sárgája, sárgabarack lekvár,hintéshez porcukor.

Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, újra kelesztjük. Majd lisztezett deszkára borítjuk, kb 2 cm vastagságúra  nyújtjuk és kerek  kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva 20 percet pihentetjük.A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Végül a tésztakorongok közepébe egy kisméretű pohárnak a  talpával mélyedést nyomunk amibe 1-1 tk lekvárt teszünk. Előmelegített sütőben 20- 25 perc alatt készre sütjük.


                            
                         Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.