A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. június 3., szombat

Egerszalók. Pünkösdi tor-túra
Egerszalókra szinte már "hazajárunk ". Februári tombolanyereményünket,  amit a Boros toros bálon , Saliris Resort Spa- ba nyertünk be kellett váltanunk,  erre az alkalomra pünkösd hosszú hétvégéjét választottuk.  A táj szépséges, vize csodálatos,a 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag. Imádjuk !
A nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogén karbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma is jelentős, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Az évek során a mészkődomb a környék szimbólumává és védjegyévé vált. Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.Pünkösdi tor- túra programon is részt vettünk, itt éppen házigazdánk (Laci) a Tekergő zenekarral húzzák a jó kis  talp alá valót a Vidám harcsában.

Mivel napközben tor-túráztunk, így éjszakai fürdésre mentünk Demjénbe.Vasárnap reggel kirándulni kerekedtünk, Sirokra majd a Kisnánai várhoz.

Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a királynőd és te a királyom.....😘

Mátrán, az adrenalin kalandparkban pedig egy bobozást is megejtettünk. Hát mit ne mondjak elég kalandosra sikeredett. Szuper volt ez a hosszú hétvége.