A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. december 1., szombat

Advent

  

Holnap advent első vasárnapja.   Nem csak a várakozás, de a reménység ideje is advent. Az idén is saját magam készítette koszorún gyújtjuk meg az első  gyertyát holnap este. És ezzel kívánok mind annyitoknak csendes, meghitt készülődést !





'' Ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném,hogy adjon nekem is egy 
  egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal ,öreg körte fával.Mohos legyen a teteje, s  olyan 
  kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek...''
                                                                                                                                      ( Wass Albert)

 















2012. november 28., szerda

Mézes kalács figurák

Elkészültek az idei ,első adag mézeseim..  A mikulás puttonyába  kell,hogy kerüljön egy pár darab,Hanna babánk részére:) Na meg a saját magam készített adventi koszorúra   is felkerült egy két darab belőle.Nagyon könnyű a tésztájával dolgozni,nem ragad, nem lesz kemény,rögtön tudjuk akár fogyasztani.Az ünnepekig pedig egy jól záródó dobozkában tárolhatjuk.

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 22 ek méz, 15 dkg porcukor, 2 tk mézeskalács fűszer, 1-2 kk kakaó,(hogy a színe egy kicsit sötétebb legyen) 2 kk sütőpor, 2 tojás, 15 dkg margarin.

Elkészítése: A hozzávalókat  jól össze gyúrjuk,hogy formálható masszánk legyen.Lisztezett deszkára borítjuk, 4 mm vékonyságúra kinyújtjuk,és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Sütő papírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.

Színes máz: 5 ek vizet, 1 ek zselatinnal össze forralunk és étel festékkel megszínezzük.

Iróka: 1 tojás fehérjét , 1 tk citromlével habosra keverjük,majd tovább verve , kanalanként 20 dkg porcukrot adunk hozzá, és végül 2 ek étkezési keményítőt.

2012. november 26., hétfő

Levendulás fürdőgolyók

 Tegnapi arcunkat kényeztető pakolás  recept után,jöhet a testünk  kényeztetése egy kicsit. Ezzel a csodálatos friss,natúr, tisztaság illatú fürdő golyócskákkal.  Bőrünk fürdés után, selymes ,és nagyon jó illatú lesz.
 Hozzávalók: 3 dkg shea vaj, ( natúr, bőr ápolásra  is remek) olíva olaj, ( szűkség szerint) , 10 dkg szóda bikarbóna, 5 dkg citrom sav, 5 dkg kukorica keményítő, 70 csepp levendula illóolaj, ( patikai tisztaságú,) 1 ek szárított levendula virág,
 Egy tálban gyúrjuk össze az alap anyagokat. Ha nem állna eléggé össze, tegyünk hozzá  még ,egy kis olíva olajat,( ne használj vizet !) Formázzunk belőle szép kis golyókat, de akár szilikonos formába is tehetjük. 2-3 -napig  hagyjuk szabad levegőn,,de arra ügyeljünk,hogy ne legyen párás helyen. Ha ajándéknak szánjuk, csomagoljuk be,  kis celofán zacskókba,  majd címkézzük fel. Alapanyagokat érdemes a patikában beszerezni ,jóval olcsóbban jövünk úgy   ki.
Shea vaj  helyett használhatunk kakaó vajat,  úgy is  remek! Készülhet még citrom ,  ,menta, narancs, illó olajos változatban is.

2012. november 25., vasárnap

Arcpakolás házilag






Egy nagyon szuper,otthon házilag is elkészíthető arc pakolást ,és egy  arc radír receptjét hoztam ! Amit én jó magam is  igen szeretek,és nagy előszeretettel használok is.Csodát tesz a bőrrel, próbáljátok ki, vetekszik a drága bolti kencékkel. Mint tudjuk nem is annyira jók! 



Arc radír:   6 ek citromlé
                 2 tk barnacukor
                 1 tk méz ( több ne legyen,mert  víz elvonó hatást érünk akkor el)

Egy tálkában keverjük össze,és már kezdhetjük is arc bőrünkre felkenni. Ami utána , csak úgy inni fogja magába ezt a natúr tápláló pakolást.


Arc-nyak-dekoltázs pakolás: 1 db avokádó,(jó érett legyen) 1 tk méz, kevés friss citromlé, joghurt,( annyi, hogy kellemes pépet képezzen az avokádóval). Vigyük fel az arc bőrre és 20 percig hagyjuk fent. Ez idő alatt kényelmesen ellehet lazulni egy kanapén,közben relaxáló zenét hallgatni. Csodákra képes higgyétek el,és ennyi nekünk is jár!!




       Kellemes ellazulást,és nagyon jó szépülgetést kívánok számotokra is.