A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. november 19., kedd

Öntött túrós-pite


Édességre vágytunk!:)) Mily meglepő:)) Egyszerű, gyors recept után kutakodtam, Krisztinél rá is akadtam itt erre a nagyon finom süteményre, keverjük-kavarjuk, verjük, öntjük,és máris  sütjük.Gyakori vendég lesz nálunk, köszönöm:))

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 12 ek cukor, 18 ek étolaj, 18 ek tej,  12 ek liszt,( kb 16 dkg) 1 kk sütőpor, csipet só. 
kevés vaj + liszt a tepsi kenéshez és szóráshoz.


Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat + a tejet , elkeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé vesszük, egy kivajazott, lisztezett 20 x 30 tepsibe simítjuk, majd elősütjük 175 C- fokon 10- perc alatt. Közben elkészítjük a tölteléket.

Töltelék: 50 dkg túró, 6 tojás fehérje, 3 ek búzadara, 10 dkg cukor, 1 bió citrom reszelt héja, 1 kk vanília szirup,(vagy házi vaníliás cukor,csipet só.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a túrót a hozzávalókkal együtt kikeverjük, végül hozzákeverjük a felvert fehérjehabot is. Rásimítjuk az elősütött tésztalapunkra, majd a  fél adag masszát a töltelék tetején egy kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk. És tovább sütjük 160 C fokon , (kb 25-30 per) tű próbáig, ha idő előtt pirulna a tésztánk teteje, sütőpapírral takarjuk le. Tálalásnál porcukorral hintsük meg.




Sok sikert hozzá mindenkinek.