A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 1., szombat

Pizzagolyók

 Tücsökbogárnál megláttam ezeket a pizza golyókat,azon nyomban nekiláttam bekeverni a tésztáját.Pizza imádóknak kötelező megsütni.Nagyon finom,és nincsenek tészta végek,(jó magam pont azt szeretem:).Azóta már 2 x került nálunk terítékre,különböző töltelékkel,.se- perc alatt el is fogyott.Gyerkőcök kedvence lesz az tuti:)


 Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2,5 dl langyos viz, 1 tk cukor, 1 ek oliva olaj, 1 tk só, 

Töltelék:20 db kis kockára vágott trappista sajt, 20 db kocka csilis párizsi.

 A kenéshez. Házi ketchup )ha nincsen,természetesen megteszi a bolti is)
  Elkészítése: A lisztet kelesztő tálba tesszük,közepében egy kis fészket csinálunk belemorzsoljuk az élesztőt,vizet cukrot hozzáadjuk és felfuttatjuk.Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot,és bedagasszuk a tésztát.Hagyjuk a duplájára kelni a tésztát,majd lisztezett deszkára borítjuk. 20 darabra vágjuk,egyenként kézzel szétnyomkodjuk a tésztát,közepére helyezzük a tölteléket.Csinos kis gombócokat formázunk belőle,amit egy 24 cm -es sütő papírral bélelt torta formába szépen körbe kirakunk.Tetejét egy ecset segítségével,ketchuppal lekenünk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 20-25 percig.


                                    És utána jó ízűen elfogyasztjuk:)




2012. augusztus 30., csütörtök

Jamaicai csirke-barbecue

Még tart a jó idő bátran lehet kint a szabadban sütni főzni. Használjátok is  ki ,a lehetőséget.Na nem mintha engemet ,eltudna tántorítani a zord idő, a kinti sütés- főzéstől.ha egy remek étel elkészítéséről van szó.Nagyon szeretjük a különböző pácolt ,grillezett husikát,mindig kutatok valami új recept  után.Most erre esett a választásom,Fűszeres jamaicai csirke-barbecue | | Vital.hu .Nem bántuk meg ,csak ajánlani tudom,pláne aki rajong a csípős ételekért mint mi.is.


Hozzávalók: 1 kg csirkecomb,( de lehet felezett csirkét is használni), 1/2 lime leve,2 tk barna cukor, 1 csésze ketchup, 3 ek szója szósz,

A páchoz: 3 ek barna rum, 2 ek viz ,1/2 csésze ecet, 10 szál apróra vágott zöldhagyma,(nálam snidling) 2 ek kakukkfű,2 db csili paprika,vagy jalapeno,  2 ek olaj, 4 tk barbecue-füszerkeverék, 4 tk őrölt gyömbér, 4 tk őrölt fahéj, 2 tk őrölt szerecsen dió, 2 tk só, 2 tk bors,.



Elkészítése: Forraljuk fel a rumot és a két evő kanál vizet,kb 3 percig.Majd egy kicsit hűtsük le,adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevőket. A fűszeres pácból szedjünk ki 2 evő kanálnyit,keverjük össze a cukorral, ketchuppal és a szója szósszal. A csirkét tegyük egy edénybe csurgassuk rá a lime levét,majd keverjük hozzá a páclevet.És mehet a hűtőbe akár egy éjszakára is.Másnap kivesszük a pác léből a csirkecombokat, beletettem a nejlon tasakba,vagy szatyorba,és ráöntöttem a félre tett,összekevert  szója szószos mártást.És alaposan jól átforgattam ,hogy mindenhol érje a ez a jó kis fűszer a húsokat.Szeretem ezt a megoldást,nem kell egyenként vacakolni a hús kenegetésével.És már lehet is izzítani a grill sütőt,kint vagy bent.

 

2012. augusztus 27., hétfő

Hanna 3 éves lettem.



  

      Pontosan ma 3-éve,hogy megérkezett a mi kis földlakónk, Hanna babánk.(Anya-apa),és mindenki nagy nagy örömére.

                                          És itt vagyok Én,3 év alatt  nagy lány lettem. :) elég nagyra nőttem ugye?Egy kicsit akaratos vagyok,mama ha hív telefonon van,hogy nincs kedvem oda menni a telefonhoz.De úgy is szeret, elnézi nekem tudom.:)
       Egy gondolat az apaságról! Ami eszembe jut az Én kisfiamat és Hanna unokámat nézve.

''A gyerek az apján keresztül tapasztalja meg,hogy az anyán túl is van élet,szeretet és biztonság,
míg a férfiak többsége a gyereken keresztül döbben rá ,hogy nem csak belőle áll a világ:felelősséggel tartozik mások iránt is.''
                         ( Krúdy Tamás)
                                     Istenke éltessen itt is kicsi hercegnőnk. és ne feledd ,Nagyon szeretünk.!




POMODORE (paradicsom szósz.)

 Tegnap elkészült az újabb adag paradicsom szószunk is.,más verzióban. Érdemes ezt is kipróbálni isteni finom. Az Olaszok nem ketchupot használnak se a pizzára,no pláne a tésztákhoz.Egyenesen bűn ha valaki  azt kérne a pizzája mellé,mint mi ahogyan jártunk Gianninál ,az éttermében.De viszont kaptunk helyette egy roppant finom paradicsom szószt. Pomo D' oro,(arany almát). Használhatjuk,paradicsom leves készítéséhez is, különböző mártások alapjaként.stb. Munkára fel, megéri higgyétek el!

Hozzávalók: 10 kg paradicsom, (édes,jó érett fajta, ) ha házi az csak egy fő nyeremény.,5 evő kanál só,10 db saláta hagyma, vagy gyöngy hagyma, 1 kis csokor bazsalikom,(csak a levelei) 1 nagy fej fokhagyma.
 Elkészítése: Paradicsomot megmossuk,(nincs hámozás!:) negyedeljük,és a kockára vágott hagymával egy nagy fazékba tesszük..Főzzük úgy 3-4óra hosszat,majd hozzáadjuk a sót is, rottyantunk egyet rajta,majd át paszirozzuk. A szószhoz adjuk a bazsalikomot,fokhagymát ,még egyszer felforraljuk.Tiszta steril üvegekbe tesszük,és mehet is a dunsztba,ott hagyjuk kihülni teljesen.
 És itt készül  a következő adag aszalt paradicsom is! Na ez az igazán  Pomo D'oro,( arany alma:))