A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. november 26., kedd

Húsgómbocok mustáros- mártásban


Ez az étel is, gyorsan valami finomat az asztalra kategóriába tartózik!:)) Nálunk nagy sikert aratott, próbáljátok ki, nagyon finom! A recept innen  Liliána-tól.

Hozzávalók: 35 dkg spagetti, olívaolaj,  35 dkg darált hús vegyesen, 2 szelet toast kenyér, pici tej, só, bors, oregánó, fokhagyma, kevés tej, 1 ek méz, 2 ek magos mustár, 3 dl húsleves, 1 tejszínes krémsajt ( camping) 5 db újhagyma karikára vágva.

A kenyeret tejben áztatjuk, kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Fűszerezzük, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, és oregánóval . Alaposan összedolgozzuk , 20 db  csinos kis  gombócokat gömbölyítünk, majd egy serpenyőben olívaolajon közepes lángon átpirítjuk, kisütjük.  A visszamaradt pörcös olajhoz hozzáadjuk a mustárt, mézet, elkeverjük, felöntjük a húsleves egy részével pároljuk,  a lét folyamatosan pótoljuk. Végül hozzáadjuk a krémsajtot, és a karikára vágott újhagymát, jól kikeverjük és forralunk egyet rajta. Közben a tésztát kifőzzük, és már tálalhatjuk  is ezt a finomságot. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.