A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. augusztus 11., szombat

Békebeli sörkert

Kicsaptunk a hámból apával. Egy igazán békebeli(retró)hangulatú helyen voltunk.Igaz itt élünk,Gyömrőn adva volt a lehetőség.Idén májusban nyitott a sör kert,nagyon kellemes környezet,roppant kedves kiszolgálás,minden a vendégért van.Legalábbis mi így éreztük apával:)Minden nap élő zene,mi szombat este voltunk,ekkor cigány zene szólt éppen.Mindig más program jegyében tartják a fesztiválokat,most  éppen krumpli fesztivál volt.Remek csapolt sörök,,két asztal pedig saját sör csapolóval is rendelkezik,nagyon ötletes,pláne ha nagyobb társasággal érkezik az ember:)) A sörkerttől pár méterre pedig a Tó fürdő található,kiváló esti,éjszakai fürdőzéseket csapunk itt a nagy melegekben.Számos büfé,étterem,és fogadó is van a tó körül.Sőt a vízi sport kedvelők is találnak szórakozást maguknak.És ami még nagyon ötletes,hogy télen a sörkert,műanyag jégpályaként üzemel.Helyi iskolásoknak, iskola időben ingyenes a használata.És Pécs után ,már itt is van a szerelmesek fala,számos lakattal. Többek közt a miénk is felkerült rá:))Érdemes ellátogatni,vagy akár egy hétvégét is  eltölteni itt megéri.

2012. augusztus 10., péntek

Levendulás fagylalt


Egy újabb fagylalt költemény. Tücsökbogárnál megláttam,annyira megkívántam,hogy egyből neki is láttam elkészíteni. Hát valami isteni lett,aki rajong a levenduláért,mint Én jó magam is,készítse el nem fogja megbánni. Nálam így készült.




Hozzávalók: 1 csapott ek szárított levendula virág, 1 ek kristály cukor,(kávé darálón ledarálni),1 tubus süritett tej,(cukrozott) 1 dl tejszín, 1 pohár natúr görög joghurt, kevés étel festék.



Elkészítése: Süritett tejet a tejszínnel elkezdjük verni,(lassú fokozaton,) hozzáadjuk a joghurtot,és a cukros levendula őrleményt is.Végül pár csepp étel festékkel színezzük,egy két fordulattal összekeverjük a fagyi alappal,és mehet is a fagyasztóba.Fél időben egyszer átkevertem.Fogyasztás előtt egy kis idővel vegyük ki a mélyhűtőből,és már élvezhetjük is ezt a csodás, krémesen lágy fagylaltunkat:))

2012. augusztus 9., csütörtök

Gyros csirke mellből

Ma ezt ebédeltünk ,ripsz,ropsz készen vagyunk vele. A pita sütése igényel egy kis több időt,de ha van lefagyasztva belőle egy pár adagra való,nyert ügyünk van:))

Hozzávalók: 50 dkg csirke mell,1 ek szárított oregánó, 1 ek fokhagyma por, 1 tk kakukkfű, 1 mk füstös piros paprika, 1 mk örőlt kömény, 1 mk örőlt fekete bors, 1 mk csili pehely. 2 -3 ek olíva olaj. kevés só,(ízlés szerint)


Pitához nem írom le külön itt találjátok.Tortilla,vagy lepény kenyér. 




Elkészítése: Csirke mellet megmossuk,kisebb  csíkokra vágjuk,olíva olajjal és a fűszerekkel összekeverjük,és egy kis időre hűtőbe tesszük.Még jobb ha előző este már bepácoljuk a húsit, had érjenek össze az ízek.Majd egy serpenyőben kb 20 perc alatt készre sütjük.  Most csak uborka,paradicsom,kápia paprika keverékéből salátát készítettem mellé. Most így kívántuk:))

2012. augusztus 8., szerda

Citrom Sorbet

Még mindig tart a kánikula,igaz már nem az a kibírhatatlan rekkenő hőség van:) De azért jól esik egy ilyen kis nyalánkság még mindig.Akár két főétkezés között,vagy záró akkordként,gyomor nyugtatóként.Vagy csak úgy egy nyár esti nassiként:)) Citrom helyet készülhet tetszés szerinti gyümölcsből is.

      Hozzávalók: 5 dl víz, 30 dkg cukor, 4 db menta levél,(össze vágott) 2 db citrom,1 db lime.






Elkészítése: A vizet forraljuk fel a cukorral,és az össze vágott menta levéllel. Hagyjuk kihűlni, majd facsarjuk bele a citrom és a lime levét,illetve reszeljük bele 1 citrom,és a lime héját.Pár perc elteltével  szűrjük át egy edénybe, és irány a mélyhűtő.Mikor dermedni kezd ,fél óránként alaposan keverjük át ,míg megfelelő állagú nem lesz.Majd élvezzük :))