A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. január 5., szombat

Zsemlyében sült tükörtojás

 Reggelire ,vagy  akár vacsorára is el  lehet készíteni ezt a finomságot. Nálunk ma reggelire készült, mellé egy finom hársfa teát ittunk.

Hozzávalók és elkészítése: 1 db sima fehér zsemlye + 1db rozsos, reszelt sajt, tetszőleges felvágott, (kolbász, gépsonka, stb) Zsemlyéknek a tetejét levágjuk,annyira szedjük ki csak  a zsemlyék belsejét ,hogy  mennyi   felvágottal szeretnénk megtölteni.  Amire teszünk kevés reszelt sajtot, majd ráütünk egy tojást, tetejére szintén teszünk kevés reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük, kb 15 percig. Az utolsó 5-percben már csak felső sütésen sütöttem, nem szárad ki, roppant finom ,ízletes meleg pirított zsemlyénk lesz, teli finomsággal!:))
                                             Jó étvágyat kívánok hozzá.

2013. január 4., péntek

Lyoni hagymás csirkemáj

Szeretjük nagyon a csirkemájat,nálunk még a resztelt máj is ebből készül. Mai ebédünk, ebben a verzióban készült, nagyon hamar elkészülünk vele és egy igazán finom ebédet varázsolunk az asztalra vele.

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 4 fej vöröshagyma, 2 kk Provence fűszer keverék, 3 ek liszt, bors, oliva olaj.
Hagymát megpucoljuk, karikára  fel szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, egy tasakba beleszórjuk hozzá adjuk a lisztet és alaposan össze rázzuk, hogy mindenhol befedje a liszt. A csirkemájat szűrőbe tesszük  alaposan leöblítjük, szalvétával leitatjuk róla a felesleges vizet, fűszer keverékkel megszórjuk .Hagyma karikákat   forró olajban kisütjük, majd papír szalvétára szedjük ki,hogy a felesleges zsiradékot fel igya. Majd ugyan ebbe az edénybe, és a megmaradt olajba tesszük a májat, mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kb 15 perc. Jázmin rizst készítettem hozzá.
                                    Jó étvágyat kívánok hozzá.

2013. január 1., kedd

Helló 2013.





'' Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe ''Lehetőség'' és az első fejezete'' Új Év''.''   (Edith Lovejoy Pierce)


 Úgy írjuk meg , hogy jövő ilyenkor meleg szívvel lapozgathassuk !

 Egy pár pillanat kép szilveszter éjjeléről.


Új Évi ebédünk, sült malac hús, tökmag olajos krumpli salátával.

2012. december 31., hétfő

B.Ú.É.K ! Happy new year 2013.

Sikerekben és egészségben, Gazdag Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek !

Így a világ vége után , soha nem látott harmóniában, élhetjük át az új esztendő érkezését! És örülünk ,hogy a maják jóslatai válhatnak valóra, miszerint egy új szemlélet váltás következik.( jó lenne ha egy élhetőbb, jobb világot jelentene!)
Biztosan hallottátok már Ti is azt, hogy '' amire fókuszálsz, az lesz a valóságod''
Bibliában is le van írva : ''Mindent lehet annak , aki hisz!''( János 9:23)

Hiszek benne, hogy úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem -előtt meglepetéssel és csodálva  fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezem fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük.
                                                                                                                            (Paulo Coelho)

2012. december 30., vasárnap

Tökmagos pogácsa

 Hát persze,hogy pogácsa is készült nálam tudjátok függőségben állok vele.   A receptjét külön nem írom le a tésztája  ugyan az mint a  Juhtúros csigák.
Csupán annyi különbséggel, hogy vajat teszünk a juh túró helyett is ,és pirított apróra tört tökmaggal szórjuk meg. Felét csiga formára, másik felét pogácsa alakúra szúrtam ki. Egy jól záródó dobozban több napig is el áll, nem lesz szívós a tésztája a tárolás során.

Nyers cékla saláta

A cékláért minden formában rajongunk,  az köztudott,hogy nyersen  őrzi meg a legtöbb vitamint. Ebben a formában egy extra csemege, és a legfinomabb szerintem. 

2 db közepes méretű meghámozott, durvára reszelt cékla, tengeri só, durvára őrölt színes bors,1 ek bor ecet, 2 ek olíva olaj, 1/2 tk római kömény, 1 szem vékonyan felszeletelt mogyoró hagyma, 1 csokor friss petrezselyem vagy snidling, 1 db közepes méretű alma durvára reszelve.
Egy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az oliva olajat, köményt és a hagymát.Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk,hogy mindenhol érje az öntet.Jól lehűtjük, tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, vagy snidlinggel.

Göngyölt hasa alja szalonna kolbászhússal megtöltve

 Szilveszter estére, mint ötletként hoztam ezt a sült göngyölt húst mutatóba, ha valaki még nem tudja  mit is készítsen.  Ugyan nálunk már ez elfogyott ,de holnap készül egy újabb malac húsból készült finomság !.

Ezt már félkészen vettem egy szuper- marketben, itthon csak a sütőbe kellett tennem és köretet készíteni mellé. De saját magunk is eltudjuk készíteni, ha veszünk egy széles hasa alja szalonnát nyersen, darált húst amit kolbász töltelékként izesitünk be. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a szalonnát , feltekerjük és egy madzag segítségével végig átkötözzük mint a kötözött sonkát. Kívülről tetszőleges fűszer keverékkel bedörzsöljük És készre sütjük!



                Hagymás tört krumplival, és reszelt céklával tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá.