A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. január 5., péntek

Bono a kutya"gyerek"


Túl vagyok a műtéten, habár még nagyon kába vagyok , de gazdi már mellettem van,😇😘 örömünk határtalan😈 megyünk is innen azonnal haza. 

Bono a kutya"gyerek"



A család kis  kedvencét, most ezekben a percekben műtik Szombathelyen😇 Drága kicsi kutyakölyök, pici Bono ( te kis fekete ördög) lélekben ott vagyok veled,veletek.Imádkozom és küldőm a sok-sok pozitív energiát. Nagyon jó gazdid van , mindent megtesz és meg is  fog tenni érted. És tudom, hogy Te is alig várod, hogy kis és nagy gazdival újra  az erdőt járjad. Vagy éppen azt lesd megint    hol és mikor tudnál megszökni az udvarról. De mi így szeretünk téged, és nagyon várunk vissza  te kis kutya"gyerek".😷



Tom yum fűszeres forró thai csirkeleves



Ahogyan mi szeretjük.

 De készülhet még  garnélarákkal is aki szereti.

Hozzávalók:

 30 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, 1 nagy db kápia paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál thai citromfű, 2 db thai csili, 2 dkg galangál gyökér, 3 db kaffir lime levél,2 db paradicsom, 3 szál újhagyma,kb 1 cm gyömbér reszelve, 8 db shiikate gomba ( ha szárított gombát használunk előtte áztassuk be forró vízbe 1 órát, majd szeleteljük fel)   7 dl csirke vagy zöldség alaplé, 2 ek halszósz, 2 ek szójaszósz, kókusztej ízlés szerint, 2 ek kókuszzsír vagy olaj, csokor korianderlevél, 3-4 evőkanál tom yum fűszeres levespaszta,(tartósítószer mentest használtam)




Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a megtisztított zöldségeket vékonyra felszeleteljük.
Forró olajon a csirkemell csíkokat megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a zöldségeket és  átforgatjuk. Felöntjük az alaplével,( sima vízzel is lehet, de alaplével finomabb)    levespasztát is belekeverjük, kb 25 perc alatt készre főzzük.  végén ízlés szerint kókusztejet öntünk hozzá. Rizstésztával  és lime citromszelettel tálaltam.  Rizstésztát  apróra törjük,és forró vízben áztatjuk kb 10 percig, majd leszűrjük.





Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

2018. január 1., hétfő

Karåcsony és szilveszter



Szikrázó napsütés, tavaszias szellő, madárcsicsergés, közben nyitott teraszajtónál díszítjük a fát. Semmi karácsonyi hangulat ami az időjárást illeti. Na de a szívünkben, lelkünkben azért ott van a kis huncut ünnepi hangulat.Persze közben  cd-n szól Michael Bublé Christmas,a halászlé illata belengi a lakást. Lényeg,hogy a szívünkben lelkünkben  ünnep van. (a sok fájdalom dacára is) Én jó magam sokkal jobban imádom az adventi időszakot. A készülődést, díszitgetést, várakozást, stb.😇




Majd Szentkarácsony délutánján, nem feledve téged  Sutyikám, akármilyen nehéz  cudar élethelyzetbe sodort is ez a büdös qva élet,kis kosarunkat megrakva minden földi jóval,( halászlé, töltött káposzta, rántott hal majonézes krumplival, mákos, gesztenyés bejglivel )hozzád vezet az utam-utunk.😇 Mert egy jó ételnél semminek nem tudsz jobban örülni😀na jó csak vicceltem bakker.😀😁😇😈 Majd éjfélkor a Szentmise látogatása zárta napunkat.




Hatalmas társasjáték csata a barátokkal , most éppen a honfoglalás volt porondon,(nagyon jóóóóó!!!)






Előrement  szeretteink sírjait is végig jártuk, dédikém,😇 Edelényi mama-papa, Laczik mama-papa,Kerekes mama-papa, Mancusom (nagyon hiányzol) Margitszigeten egy cigi , csikk a Dunába csak, hogy tudd, hogy valamit visz a víz,(érted és hozzád) mindenki sírjánál gyertya gyújtás, paska mama,(nagyon sokat gondolok rád , még ha nem is hiszed) apukám 😇😇😇😇😇 Pepikém ment hozzád.





saját készítésű adventi koszorúnk

és ablak díszünk.


Különös szilveszter, táncoló hóember hiányzott,(az időjárást illetően) de az ó évet barátokkal, batyus-bálon búcsúztattuk. Mer azért vannak a jó barátok........😘




Boldog Új Évet Kívánok.