A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. október 19., péntek

Pulled pork-huzott hús


 Most tarjából készült,elkészítése ugyan az mint itt

 

Ch csökkentett magos bucikat készítettem hozzá hogy,  Gábor is bűntudat nélkül tudjon lakmározgatni belőle.





2018. október 16., kedd

Sült cékla



Alufóliában sütve. Köretnek, krumpli helyett , cukorbetegeknek  vagy diétázóknak egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel akár egy második fogás is lehet. A héjától megszabadított céklát  egyenként olívaolajjal meglocsoljuk, himalájai sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, kevés balzsamecettel meghintjük,  alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 40 percig pároljuk, sütjük. Tetszés szerint , hasábokra, ha saláta közé keverjük kockára vágva tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő. Egy igazi vitaminbomba.







2018. október 14., vasárnap

Kirándulás a Normafához



Kihasználtuk ezt a csodaszép napsütéses időt,  talán az utolsó ilyen hétvége az idén. Kellemes napsütés, 23 Celsius fokos meleg, pont ideális a túrázáshoz. Szeptemberben létrehozott , "Út az egészséghez Szent Ferenc kórház által létrehozott " program Normafa kardióösvényen, túráztunk ma végig. Ez a tanösvény elsősorban szív-és érrendszeri betegséggel vagy magas vérnyomással  élőknek, illetve cukorbetegnek   ajánlott . De betegségmegelőzés céllal is ajánlott. Bővebben itt  tudtok olvasni róla.
 és itt



A lényeg, hogy mozogjunk, mozogjatok!  Az egészségünk,  egészségetek érdekében is, ki-ki a maga tempójában. Tura, vagy nordic walking botot elő és gyaloglásra túrázásra fel. 😀