A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2015. október 31., szombat

Halottak napja. / Emlékezés/





 Gyújts egy gyertyát azért , aki már nem lehet veled. Hisz már csak ennyi a legtöbb , amit a szíved megtehet. Mert nem maradt más utána , csak a néma csend és az emlékezet. Bár emlékezni bárhogy lehet . Lehet fájdalmasan és szívszorítóan , de lehet mosolyogva és boldogan. Te döntöd el hogyan emlékezel. Nincs az az ember , aki megmondhatná , hogyan kell.Nincs és nem is lehet , mert csak te tudod , hogy mit érez a lelked . Hát tedd azt , ami a legjobb neked ! Gyertyát bármikor gyújthatsz azért,  kit a szíved még most is nagyon szeret, hisz nem időhöz és helyhez kötött az emlékezet. Ezt bárhol bármennyiszer megteheted, mert ő mindenhol és mindannyiszor ott lesz veled. /Lippai Marianna /

Már sokkal többen vagytok oda át, mint itt közöttünk  a földön, és ez mélységesen elszomorít. Talán ebbe benne van az a félelemmel eltöltött  tudat, hogy  mi   is csak átutazok vagyunk itt a földön, és a mi életünk sem végtelen./ kár / De Hiszem, hogy ti tárt karokkal vártok ránk , mikor eljön  majd a Nagy találkozás! 









Saját készítésű sírcsokrokat készítettem az idén is, elhunyt szeretteimnek..


 









2015. október 30., péntek

Jalapeno- paprika savanyúságnak / kapszacin függőknek /


Jelentem, hogy mi azok vagyunk? És végre valahára, sikerült is hozzájutnom, a Sárréti Csilifarm jóvoltából. Általában nagyobb gasztro fesztiválokon is jelen vannak, de most kivételesen a Lehel piacon árusítottak 3-napon át. Ettük nyersen, sütve, töltve, nagyokat csuklottunk,  közben szemünkből a könny folyt, de mi akkor is így szeretjük ezt a kis méreg '' zsákot''. Kevéske magot félre tettem, hátha jövőre lesz egy kis csili ültetvényem. / próba szerencse/

Hozzávalók:

1 ilyen kis üveghez, 7 db jalapeno ,/ vékony karikára vágva/ ajánlatos gumikesztyűben végezni ezt a műveletet. 4 dl víz, nem kell felforralni, vegyesen 1 dl mézes alma és 20 % ecet,1 ek cukor, 1 csapott ek só, csipet borkén, + borkősav. kevés mustármag, fekete-bors, koriander mag, 2 db babérlevél, cukor helyett mézet is használhatunk.

A tisztára mosott steril üvegekbe tesszük a karikára vágott paprikákat, és a felöntőlében elkevert fűszerekkel nyakon öntjük. És mehet is a kamra polcra.



 Fantasztikus lesz majd egy - két karikával  rádobni a házi hamburgerre, vagy szendvicsre.


2015. október 29., csütörtök

M&M'S /Smarties/ keksz



Újra a fedélzeten, '' rövidke kis '' szünet  után folytatom a blog írását. Jócskán lesz mit behoznom, mert ugye attól még az élet nem állt meg, hogy itt aktívan  nem voltam jelen.Rengeteg finomság készült kis konyhámban, amit folyamatosan próbálok megosztani majd  veletek. Elsőnek ezt a fantasztikus kis keksz receptjét, amit ildi Kokki osztott meg. Szerelem volt részemről első látásra, egyből  neki is álltam a sütésének.Tegyétek ti is ugyan ezt , a kicsitől a nagyig mind oda lesz érte.

Hozzávalók: /kb 2O db kekszhez/

12 dkg liszt + 2,5 dkg kakaópor,10 dkg porcukor, 8 dkg puha vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 tk vanília kivonat, 15 dkg Smarties vagy M & M's

Elkészítése:

Robotgéppel a puha vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot is, simára keverjük benne a a tojást , erre szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd egy spatula segítségével alaposan kikeverjük..Nyers tésztából 3-4 cm golyókat formálunk ,sütőpapiros tepsire nyomkodjuk 1 cm vastagon, cukorkával megrakjuk. kekszek között hagyjunk egy kis helyet mert terülni fognak. Előmelegített sütőben 170 °C-on készre sütjük.



                                            Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.