A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. szeptember 11., csütörtök

Vödrös savanyúság. / hidegen /
Vagyis mindent bele!!! Amibe  nálunk most csak  / pfefferoni / kosszarvú paprika került. Nászasszonyom halmozott el egy jó nagy rakománnyal, / saját termése /. Enyhén csípős, amolyan pont nekünk való:)) no nem mintha megvetnénk, a kétszer örülünk neki  fajtát is:-)) Hozzávalók egy 10 literes vödörhöz.

4 l viz, 25-40 dkg cukor, 1/2 l , 10% ecet, 15 dkg só, 2 kk Na-benzonát, 1 1/2 kk,bórkénpor, / ami segít megtartani az eredeti színét, és ropógósságát./ majd ízléstől és mennyiségtől függően, / kapor, babérlevél, egész bors, borókabogyó, mustármag, koriandermag, szegfűszeg, tormaszár,/  vagy a Horváth Rozi féle zacskós savanyúság .fűszerkeveréke./ ugyan ez az összetétel. abból két zacskó kell ehhez a mennyiséghez. Alaplét hidegen összekeverjük a fűszerekkel, és az alaposan megsikált paprikát, beletesszük, fanyelű eszközzel átkavarjuk, és a tetővel lezárjuk. kb 8- nap után fogyasztható,és folyamatosan után tölthető.A lényeg ,hogy kézzel ne érjünk a léhez,csak is fa eszközzel..így tuti, hogy nem romlik meg..Szobahőmérsékleten tartjuk. Érdemes ezt is kipróbálni. Ecetes- almapaprika, savanyúságnak télire.


 

2 megjegyzés:

Elisabeth Foodandthrift írta...

Böbe, szinte irigyellek, imádom ezeket a paprikákat, savanyuan el téve, nálunk itt Floridában még álmunkban sem találnánk frissen, egész más fajták teremnek itt!
Puszillak

Kati írta...

De szép :)