A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. július 10., csütörtök

Kakaós piskótatekercs /málnával /



 Kicsit késve ugyan, de már itt is vagyok a receptjével  ennek a csudi finomságnak-:)) A töltelék receptjét Limara -nál  láttam. Készülhet málna helyett akár áfonyával, vagy  szederrel, én már kipróbáltam,  mindegyikkel  nagyon finom.

Hozzávalók: 6 db tojás, 1/2 csomag sütőpor, 1/2 dl olaj,  csipet só, 8 ek cukor, 8 ek liszt, 2 ek holland kakaó.

Tojássárgáját +  4 ek cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, sütőport, sót, és a kakaóport. Tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojássárga krémhez keverjük, végül a lisztet is apránként hozzá adjuk.Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 9- 10 percig sütjük. Egy nagyobb konyharuhát vízzel lepermetezünk, ráborítjuk a kisült piskótánkat, és óvatosan feltekerjük./ így hagyjuk teljesen kihűlni /

Töltelék krém: 3 dl tej, 3-4 ek búzadara, 10 dkg vaj, 4 ek cukor, 2 mk vanília esszencia. 20 dkg málna, Tejet + a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, sűrűre főzzük, időnként megkeverjük hagyjuk hűlni. Mikor már csak langyos habosra keverjük a vajjal és a vaníliával, végül hozzáadjuk a gyümölcsöt. Majd a kihűlt piskótát megtöltjük vele.




    Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.