A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 8., vasárnap

Szezám magos rántott csirkemell darabok,fetás paradicsom salátával

 Tegnapi ebédünk volt ,ez az igen finom,könnyű laza étel. Nem sok időt vesz igénybe az előkészülete.Igaz egy kicsit izzadtam még sütöttem  a rántott melleket,(de igazán megérte:)) A saláta meg jól lehűtve,mennyei volt hozzá köretnek.De akár hús nélkül is egy remek fogás.

Hozzávalók: 1/2 kg csirke mell darabok, prézli, szezám maggal keverve, liszt, 2 db tojás.
Csirke mell darabokat be sózzuk, panírozzuk,és bő olajban kisütjük.







Salátához.1/2 kg paradicsom,kockára vágva,1 fej lila hagyma, szintén kockára vágva, pár levél bazsalikom  oregánó  durvára vágva, 2 ek olíva olaj,ízlés szerint tengeri só, 10 dkg feta sajt, a tetejére morzsolva.

Lángos

Gondolom ebben az Afrikai ,számunkra elviselhetelen hőségben nem igen vágyik az ember a lángos sütésre. Én most, még is  megtettem,mert hát enni azért kell:)) Zsófi ( Nyammm: ).
 blog írója pár napja tette számunkra köz kincsé családi öröksége receptjét,már akkor tudtam,hogy ezt ki kell próbálnom! És jól tettem,roppant ízletes finom lángos lett belőle,és azt csak halkan jegyzem meg,hogy egyszerre elfogyott még melegen,csak ettük,és ettük fokhagymával lekenve:)) köszi Zsófi  a receptet!








 Hozzávalók:3 dl langyos víz, 2 tk cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek só, 1/2 kg liszt,(kenyér lisztet használtam) 1 dl olaj.
Elkészítése: víz +cukor + élesztő kikeverjük,mikor felfutott az élesztő hozzáadjuk a sót is.Hozzáadjuk a liszthez ,és tésztát keverünk belőle.Letakarva 20 percig hagyjuk pihenni, majd meglocsoljuk olajjal,körbe a tészta alá.Újra letakarjuk 5 percig megint hagyjuk pihenni.Majd tetszőleges méretű darabokat vágunk le belőle,( nekem 8 db lett) gombóccá formázzuk,és olajozott tálcára tesszük,10 percet ott is hagyjuk pihenni. Majd bő forró olajban kisütjük.