A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. június 28., szerda

Fokhagymasó házilag





Saját készítésű fűszer só. Nem fokhagyma granulátumból, igazi   Magyar fokhagymából!


Hozzávalók:


1 csésze asztali só parajdi,  és készült +  1 csészényi még Himalája sóval is.
15-20 gerezd fokhagyma (közepes nagyságú)


Elkészítés;


A fokhagymagerezdeket alufóliába csomagoljuk  és 15-20 percre a sütőbe tesszük (120-140 fokon átsütjük). Kivesszük, meghámozzuk, áttörjük és egy sütőtálcára téve újra sütőbe tesszük szárítani. Időnként forgassuk meg, 60-70 fokon  kb. 20-30 perc alatt kiszárad. Összevegyítjük a sóval, szép üvegekbe  töltjük és családunk egészségére fűszerezünk vele.