Bőséges termés van, idén is a meggyből mifelénk, gyorsan raktároztam is el belőle télire. Évek óta, mindig ezzel a módszerrel készül nálunk a meggybefőtt, finom ropogós marad, a leve pedig teli vitaminnal.
Hozzávalók: 5 kg meggy, 2 kg cukor, 1 ek ecet, ( szalicil) Rum, és egy 10- l vödör.
A meggyet többször alaposan megmossuk, kimagozzuk, vödörbe tesszük, rétegenként lecukrozzuk, végül egy ek ecet is ráöntőnk. Egy 24 órát állni hagyjuk, időnként keverünk rajta egyet -egyet, óvatosan,mikor már annyi levet eresztett, hogy ellepi a meggy rakományt, üvegekbe tesszük. A befőttes üvegeket, amit szintén többször alaposan kimosunk, és a mikróban sterilizáltunk a legmagasabb hőfokon. Egy pár üveg befőtt tetejére kevés rumot öntöttem, celofánnal takartam le, amire csipet szalicilt tettem, nem szeretem a gyümölcsre tenni, mint tudjuk nem egészséges! Végül csavaros tetővel lezárjuk. Saját levében a cukorral el áll,, és ha az üvegeket, gyümölcsöt kellően, alaposan megmostuk, nem fog felforrni a lé.
Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek.
3 megjegyzés:
Mi is készítettünk, igaz picit másképpen:)
Ezt a szépséget, és finomságot szivesen elfogadnám ajándékban!
Kati, már megszemléltem a Tiedet is, az is finom lehet:))
Elisabeth, én pedig örömmel, meg is ajándékoználak vele!:))
Megjegyzés küldése