A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 1., péntek

Szega Foods kreativ receptverseny

Szeretném a segítségeteket kérni!!Beneveztem Szega Foods kreatív recept versenyére. Hálásan megköszönném,ha támogatnátok egy szavazattal amit itt a linkre kattintva tudtok megtenni..Még egyszer Köszönöm szépen.Számítok rátok!:) https://www.facebook.com/szegafoods/app_374908069227340?app_data=recept%2F32

2012. május 31., csütörtök

Rozsos szezámmagos zsemle karikák

Egészség hónap IV forduló.Készítsd el vagy tedd (még)egészségesebbé,játék krinsznél,azezmegaz blog írójánál.Elérkeztünk a játék végéhez amire kenyér, vagy pék sütemény,elkészítése volt a heti feladat.Hát Én jó magam ezzel a rozsos szezám magos kenyér karikával készültem,a receptjétIlléskrisz Konyhája   hoztam,remélem nektek is tetszeni ,és ízleni fog,ha elkészítitek:)Amire mindenkit csak buzdítani tudok.Köszönöm  innen is,habár az íze állaga,szuper de a küllemén van mit finomítanom még szerintem:)



Hozzávalók: 10 dkg teljes kiörlésü  rozs liszt ,10 dkg tönkölybuzaliszt,30 dkg teljes kiörlésü buza liszt1 ek só ,1 kk cukor , 1 ek olivaolaj, 250-300 ml langyos viz, 1 csipet aszkorbin sav,1/3 kocka friss élesztő.3 gramm sikér,lenmag,szezám mag.(nálam csak szezám volt)

Elkészítése:A liszteket tálba szitáljuk, közepére mélyedés készítünk, ebbe töltünk egy kevés langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot. Kézzel elkevergetjük, de csak annyi liszttel, amennyi közben hozzá keveredik. Addig kevergetjük a kis masszát, amíg egy galuska tészta sűrűségi kis halmot nem kapunk. Ha kész, letakarjuk az egész tálat és megvárjuk, míg az élesztős kovászunk duplájára nem nő. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót a magvakon kívül, majd egy rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Sikér és aszkorbin azért kell bele, mert ezeknek a liszteknek kevés a sikér tartalmuk és nélkülük nem lesz szép, puha a kenyerünk, hanem tömör és élvezhetetlen. Mikor bedagasztottuk a tésztát, liszttel meghintjük a tetejét, letakarjuk, és 1-1.5 órát pihentetjük, kelesztjük. Ezután átgyúrjuk ismét, majd ketté osztjuk a tésztát és megformázzuk a "kerekeket". Sütő papírral bélelt tepsibe áttesszük őket, majd ismét letakarjuk őket és még 15 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük kb. 180 C-ra. A megkelt kenyereket tejjel lekenjük, megszórjuk a magokkal, majd betesszük őket a sütőbe. 25-30 perc alatt, barnára, ropogósra sütjük őket. Rácsra téve kihűtjük. Frissen, ropogósan az igazi, de másnap is nagyon finom kenyér, ha marad belőle...

Sült csirkecombok.

Marianádban érlelt sült csirkecombok.


Ezt a sült csirke combokat készítettem    a Szega Foods receptversenyére.Annyira omlós,ízletes,sült húsi lett ,hogy aki megkostólta mind a tíz ujját megnyalta.Érdemes kipróbálni,akár kint grillezve,vagy csak a benti grill sütőben. Egy jó lepény kenyér,és egy sali kíséretével.

Hozzávalók. 4 db csirkecomb, 
Marianádhoz: 1 ek chardonnay borecet, 1 db  citrom leve, 2 mk oreganó, 1 mk csili örölt,1csapott kk só,2 ek citromos extra szüz olivaolaj.

Kenegető: 3 gerezd fokhagyma ,3 ek oregános extra szüz olivaolaj,1/2 dl süritett paradicsomlé, 1/2 dl viz,1 mk cayennebors, 1 kk piri-piri füszerkeverék,1 kk csili pehely.


A megmosott ,csirkecombokat leöntjük a Marianáddal,jól bedörzsöljük,letakarva egy pár órára hűtőbe tesszük érlelődni.De még jobb, ha egy éjszakára.


Majd tepsire tesszük ,és a sütőben , 170 fokon 1 dl vizet aláöntve ,fóliával letakarva pároljuk.25-30 percig, majd a fóliát levesszük, a sütő hőfokot 180 fokra tekerjük,és elkezdjük szépen pirítani a csirkecombokat.A  kenegető hozzávalóit összekeverjük,fokhagyma gerezdeket belenyomjuk,és folyamatosan kenegetjük ,míg szép pirosra sül a csirke combunk.

Szega Foods receptverseny


Kedves gasztrobloggerek és hobbiszakácsok!

A Szega Foods kreatív receptversenyt hirdet gasztrobloggerek és hobbiszakácsok részére.

Engedd szabadon a fantáziádat, alkoss kedved szerint, csak egyet kérünk: válassz ki legalább hármat a Budagyöngye Bevásárlóközpontban lévő Szega Camembert Sajt- és Sonkaszaküzletben (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121, -1 szint 17-18-as üzlet) az alábbi 5 Szega Foods-termékcsoportból:
sajtok
olívaolajok
balzsamecetek
Szega Foods saját márkás fűszerek
Szega Foods saját márkás lekvárok

Készíts belőlük egy ételt vagy akár egy komplett menüt saját recepted alapján, fotózd le és tedd közzé a blogodon, legkésőbb május 31-én éjfélig. A receptedet és fotó(i)dat töltsd fel a Szega Foods Facebook oldalán a „Receptverseny” felületre 2012. május 17. reggel 8 óra és május 31. éjfél között, a blogbejegyzés linkjét küldd el a receptverseny@szegacam.hu címre. Egy versenyző több recepttel is nevezhet a versenyre.

Növeld a nyerési esélyeidet és szavaztasd meg a recepteket ismerőseiddel, barátaiddal a Szega Foods Facebook oldalán, mert a legtöbb szavazatot kapott recept készítője különdíjban részül, mely nem más, mint egy fondükészlet! A szavazók között kisorsolunk egy belépőt, a június 7-10. között, a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő OTP Klub Gourmet Fesztiválra.
A recepteket három ismert gasztrobloggerből álló zsűri bírálja el. Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása június 9-én, szombaton lesz a Millenáris Parkban, az OTP Klub Gourmet Fesztiválon.

Nyeremények:
A legjobb 10 recept készítője ajándék belépőt kap az OTP Klub Gourmet Fesztiválra.
A harmadik helyezett jutalma egy 15.000.-Ft értékű SZEGA FOODS vásárlási utalvány
A második helyezett jutalma egy 25.000.-Ft értékű SZEGA FOODS vásárlási utalvány
Az első helyezett pedig egy három napos, 2 éjszakás, kétszemélyes wellness hétvégére jogosító voucher-t kap, a Balaton parti Máriafürdőn lévő Viktor bor és vendégházba (az időpont egyeztetés alapján történik). A nyertes csomag része: 2 főre szállás 2 éjszakára, félpanziós ellátás, wellness, fitnesz, ingyen parkolás, strandbelépő, borkóstoló és egy nap bringahasználat (a vendégház a bringaútvonalon van, így az aktív pihenést kedvelőknek is ideális).

A nyertes receptek felkerülnek a Szega Foods weboldalának receptajánlójába.

Ha első kézből szeretnél értesülni a történésekről, a legfrissebb hírekről, lájkold a Szega Foods oldalát!

Véleményed és kérdéseid fontosak számunkra! A receptverseny@szegacam.hu címre várjuk a leveledet!

Bízunk benne, hogy kedvet kaptál a főzéshez! Rajta, versenyre fel!
Várjuk a recepteket!
Farkas Viktória (KicsiVú), Gyepes Gabojsza, Havas Dóra (Lilafüge) és a Szega Foods csapata

2012. május 30., szerda

Laposkenyér serpenyőben sütve

Laposkenyér serpenyőben sütve, kelesztés nélkül.



Barbitól hoztam ezt a remek kenyérke receptjét.Már egy ideje készültem a sütésére,de igazán most jött el a kellő alkalom.Ugyan is egy szelet kenyerünk nem maradt a hosszú hétvége utolsó napjára.Semmi vész gondoltam ,és már álitottam is össze Barbitól hozott recept alapján a kenyér tésztáját.Hát mit ne mondjak,alig tudtuk vissza fogni magunkat,hogy legalább  két szelet maradjon amit apa másnap a munkába tud vinni magával:)Egy igazán remek kenyérke recept ami máskor is fog nálunk készülni.Sőt azóta már anyuéknál is terítékre került,( mivel ugyan úgy jártak mint mi.)és nem győzte dicsérni milyen finom lett.Köszi Barbi innen is,még egyszer!:)


Hozzávalók:40dkg liszt, 2 dl tej, 1/2 pohár joghurt,(kefir is jó) 1 tk szódabikarbona, 1 tk só, 1 ek burgonya pehely,

Elkészítése:Lisztet a hozzávalókkal együtt,összegyúrjuk,ha ragacsos lisztezett deszkán gyúrjuk tovább. 1 cm vastag kört nyújtunk 8 részre vágjuk a tésztát. Serpenyőben annyi vajat olvasztunk,hogy éppen csak megzsírozza,és egy kicsi lisztet szitálunk rá. Ha jó meleg a serpenyő,liszt is pezseg, ráhelyezzük a kenyérkét és mind két oldalát pirosra sütjük.10-15 perc.

2012. május 29., kedd

Provánszi hagymáslepény.

Provánszi hagymás lepény .




Ezt a receptet Notburgától hoztam,köszönöm innen is. Isteni finom a tésztája,akár még hidegen is,ellenben a pizza tésztáéval. Egy szem pillantás alatt befaltuk.Először, de nem útóljára készítettem az már  tuti.:)

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1/4 l viz, 1 tk cukor, 4 fej lilahagyma, 2 fokhagyma gerezd,apróra vágva, 2 ek olivaolaj, 1 ek kakukkfű, apróra vágva, 8 szardella filé,(ezt én kihagytam),helyette 10 dkg fetasajt.12-12 olivabogyó,zöld és fekete, csili paprika,só.

Elkészítése: Élesztőt 1 kanál cukros langyos vízben elkeverni,10 percig állni hagyni.A lisztet megsózzuk és tésztává gyúrjuk,letakarva 35 percig kelesztjük.A hagymát olivabogyot fűszereket üvegesre pároljuk.Majd a már megkelt tésztát, olajjal kikent,és kevés lisztel megszórt tepsire helyezzük.Rárakjuk a dinsztelt hagymát,kockára vágott feta sajtot,én még egy kis piri-piri füszerkevékkel megszórtam a tetejét.Előmelegített sütőben 220 fokon kb 25 percig sütjük. És már íziben szeleteltem is,ideje nem volt kihűlni:)




Pünkösd

Túl vagyunk a három napos ünnepen! Szombati napot használtuk ki egy kis kirándulásra,így vissza tekintve nem is volt rossz választás,ami az időjárást illette.Anyuéknál közös ebéd,utána pedig Város ligeti séta.Kíváncsiak voltunk milyen változtatásokat végeztek a tónál. 120 tő új növényt telepítettek amiből igazán még nem sokat lehetett látni, látványos talán nyár közepén lesz  mikor a különböző szinü tavirózsa, vízitök , virágzásnak indul majd.Rengetegen voltak , számos programokkal várták kicsiket,nagyokat gyermek nap lévén.A mi kicsikénket apája Ausztriába vadasparkba vitte ki ! .Este pedig  otthon egy isteni provánszi hagymás lepényt rittyentettem  (recept hamarosan itt a blogon),a bandának.És egy nagy kártya csatával zártuk a napot:)

2012. május 27., vasárnap

Hársfavirág szörp

Hársfavirág szörp.



Bodzaszörp készítésén már túl vagyok,most a hársfavirágszörp van napirenden. Áldásos hatását,nem kell ecsetelnem,hogy a téli hónapokban  meghűlések idején ,milyen hasznos a fogyasztása akár szárított formájában teának, vagy szirupként akár szódával ,vagy csak  simán a zöld teánk  izesitésére.Érdemes gyűjtögetni belőle,most van itt az ideje a szedésének,siessetek mert hamar elvirágzik,és akkor várhattok a jövő évi virágzásig:)


Hozzávalók: Annyi hársfa virág,hogy az 5 l üvegünk kb 3/4-ig legyen vele, 2 db citrom, 2 kg cukor, 3 l viz, 1 kk citrom sav, 1 kés hegynyi nátriumbenzonát.


Elkészítése: 1/2 kg cukrot karamellizálunk,majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a többi cukrot és felforraljuk.A hársfavirágokat az üvegbe rakjuk ,a citrom karikával,és a citrom savval együtt.Majd a kihűlt szirupot ráöntjük,egy kis tányérral letakarva,4-napig érleljük.Naponta 1 x, 2 x megkeverjük. Végül átszűrjük,1 kés hegynyi nátriumbenzonátot belekeverünk,és  tisztára mosott steril üvegekbe töltjük.