A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. március 26., szerda

Tiramisu torta


Névnapot ültünk a hétvégén, /oldalborda neve napját / erre az alkalomra készítettem , szerintem talán  az egyik legegyszerűbb de a legfinomabb kategóriába tartózó tortát. Nem hiába, tudnak ezek  az Olaszok :))) 


Hozzávalók: Egy nagy csomag babapiskóta, 40 dkg mascarpone, 3 db tojás, 5 ek porcukor, 2 dl tej, 2 dl erős feketekávé,  2 ek holland kakaópor, pici amorett likőr, /vagy rum, /

Elkészítése: Tojásokat szétválasztjuk, sárgáját 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a mascarponét + likőrt, végül az egy ek cukorral és egy csipet sóval keményre felvert tojásfehérje habot is. / ezt már finom óvatos mozdulattal, hogy ne törjön szét /  Tejet a kávéval és 1 ek cukorral  összekeverjük és a babapiskótákat éppen csak megforgatjuk benne / ne ázzon el / és egy tepsibe elkezdjük sorban lerakni őket. Egy sor piskóta, rá a krém megszórjuk kakaóporral, majd megint piskóta, szintén rá a krém, tetejét szintén megszórjuk kakaóporral. Betesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.





 Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.



2014. március 24., hétfő

Dubbary szelet / csirkemellből /


Blogkóstoló 15,  házigazdája SüniSüti számomra AranyTepsi: blogját   sorsolta ki, ahonnan ezzel a finomsággal jövök.
 
Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet csirkemell filé
  • 2 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej karfiol fele (nálam 8 nagy db)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 15 dkg trappista sajt

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.

A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat.

Meghintjük sóval, borssal.

Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.

A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, 2 gerezd fokhagymát is belenyomunk,  majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk.

Megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Legvégén rózsaborssal megszórjuk. Köretnek bulgurt kínáltam hozzá.



      Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.