A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 16., péntek

Panna Cotta.

Észak Olaszországból,Diemontéből származó édes tejpuding,sokan készitik de nem mindegy,hogy milyen az állaga ha sok zselatinnal készül olyan gumiszerü valami lesz belőle.Pedig az igazán finom panna cottánknak. lágy hab könnyünek kell lenni. Egyenesen rajongok,rajongunk érte.Én igy készitem.

Hozzávalok: 4 dl tejszin,2 dl tej, 5 dkg cukor,1 csomag vaniliás cukor,vagy egy vanilirud kikapart belseje, 4 lap zselatin.

Elkészitése: A tejet a vaniliávalés, a cukorral felforralom,ha felforrt hozzáöntöm a tejszint,egyszer ezzel is felforralom.Lezárom alatta a gázt,és egyenként belerakom a zselatin lapokat,és kevergetem mig feloldódnak.Egy kicsit hülni hagyom, majd formákba öntöm és mehet a hütőbe 4-5 órára.

Nincsenek megjegyzések: