A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 17., szombat

Mindig friss kefires lángos:

Nem tudom ki,hogy van vele de én nem szeretem ha tocsog a zsirtól vagy az olajtól a lángosom.Azt sem szeretem ha a közepe ki van száritva amolyan ropogós féle,hiszen nem ropogtatni valóra vágyok hanem .amolyan igazi jó lángosra. Ez végett is kedvencem ez a recept ,hogy egy hétig is a hütőben készen áll a sütésre.Mindig csak annyit veszek ki amennyit éppen sütni szeretnék belőle.


Hozzávalók: 60 dkg liszt,2 pohár kefir,3 dkg kevés tejben felfuttatott élesztő,1 kk só.

Elkészitése: Mindezeket jó alaposan összekeverem,végül egy kiolajozott nejlonzacskóba teszem.24 óra után süthető is a lángos,tetszés szerinti mennyiségben.Ugyan ezzel a recepttel,fánkot is készithetünk.izlés szerinti cukor hozzáadásával.

Nincsenek megjegyzések: