A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 17., szombat

Szezám magos nyuszik .







Megláttam Paprika & Paprika blogján ezt a receptet,annyira megtetszett gondoltam ünnepi dekorációnak is szuper.Azon nyomban neki is láttam egy kis adag elkészitésének.,amolyan próba gyanánt.A megadott mennyiségből egy gáztepsire való nyúszink lesz .De annyira izlett,hogy az ünnepekre dupla adaggal készitem  majd el ,próbáljátok ki bátran.



Hozzávalók: 25 dkg liszt,20 ml oliva olaj, 110 ml langyos viz,4 g friss élesztő,1 kk cukor,2 kk pörkölt szezámmag,só, tört mandula ,vagy dió a nyuszi szemeknek.

Elkészitése: vizet,élesztőt,cukrot elkeverni,belekeverjük a lisztet,olajat,a piritott szezámmagot jól belegyurjuk a tésztába,és 30 percet letakarva pihenni hagyjuk .Majd liztezett deszkára boritani,és megformázni a nyuszikat.Sütőpapirral bélelt tepsibe tenni,tojással lekenni,és mehet a sütőbe 190 fokon kb 25-30 percre.

Nincsenek megjegyzések: