Hozzávalók: 1,5 l házi paradicsomlé, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, bors, cukor, paprika, 4-5 ek rizs, zeller, és én egy kis bazsalikomot is raktam bele. Rántáshoz, kevés olaj, és liszt.
Paradicsomlevet egy fazékban, oda tesszük főni a fűszerekkel együtt,( só, cukor, bors, bazsalikom, zeller). Tölteléknek való darált húst összegyúrjuk,( só, bors, tojás, rizs, pici pirospaprika) hozzáadásával, majd a megmosott, végét levágott, kicsumázott paprikák belsejét megtöltjük vele. Nálam csak pár darab töltelék kerül a paprikába, a többi csak kopaszon gombóccá formálva. Majd beletesszük a a forró paradicsomlébe, kis lángon készre főzzük.Végül rántást készítünk, és berántjuk vele az ételt. Hogy ne csomósodjon be az ételünkben a rántás, először egy kis hideg vizet adok hozzá, majd a meleg paradicsomléből, így keverem ki simára, és berántom vele a paradicsomlevet. Sós vízben főtt krumplival kínáljuk.
Sok sikert kívánok hozzá.
4 megjegyzés:
Mi imádjuk és sokszor készítem még télen is:)
Én is nagyon szeretem:)
Rajongok érte...:)
Sós vízben főtt burgonyával imádjuk, nagyon guszta a képeken! :)
Megjegyzés küldése