Hétvégén nem volt nagy sütés főzés nálam, minden időm, energiám, a befőzésre, tartósításokra ment el! Juj télen milyen jó lesz:-)) Kezdtem a levendulabokor szüretelésével, sajnos a Francia bokrom a télen kifagyott, minek is próbálkozom egy mediterrán fajtával ((-: de ami megmaradt, arról egy jó kis kazallal sikerült szüretelnem . Aztán következett a sárgabarack befőzése, na ez már rumlisabb feladat volt, de túl éltem:)) Készült, hagyományos verzióban, és újdonságként, levendulás változatban . Recepteket holnap, hozom! Az első adag szárított paradicsom recept itt is aszalódik, imádjuk, egy üveg málna ecet is érlelődik, és 1 kg zöldségből, Házi vegeta első körben.
És csak, hogy nehogy unatkozzak, egy 5 l üveg sváb kovászolni való uborkát is össze dobtam. Ja és azért ha nem is vittem túlzásba a főzést , de enni azért ettünk, szombaton sült hekket készítettem, tudom-tudom Balatonon, vagy a Rómain enni , egy jó kis( kovi ubival) kovászos uborkával, na az lenne az igazi filling.:)))) De most itthon is nagyon jól esett, azt talán majd legközelebb.Vasárnap meg brassói apró-pecsenye, sült krumplival volt a menünk. Hát ennyi fért bele! És nálatok, hogy telt a hétvége csajok ?
4 megjegyzés:
Nem unatkoztál, azt látom:)A málnaecetre nagyon kíváncsi lennék, hallottam már róla, de még nem próbáltam.
Csodás fotó ez a levendulával teli kosár! Nagyon aktív voltál. Milyen jó is a kert minden megterem, igaz dolgod akad vele bőven de meghálálja a fáradtságodat majd télen a sok finomság!
De jó ez a levendulás kosár! A házi ételízesítő érdekel, megnézem mi is kell hozzá:-)
Kati, nagyon finom, próbáld ki, holnap már a blogon lesz a receptje!
HajniZoli, én csak ezt használom, remélem nálatok is sikeres lesz! Csak vitamin, semmi ízfokozó, aroma, színezék, stb, adalékmentes finomság.
Megjegyzés küldése