A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 16., kedd

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók: 10 kg sárgabarack, 1 kg befőző cukor, 6 csomag dzsemfix szuper 3:1., amit szeretek nagyon, természetes alapanyaga a citrus pektin, mely a hagyományosan órákig tartó főzési folyamatot 3-5 percre rövidíti, így megőrizve gyümölcseink eredeti zamatát.

Barackokat héjától megszabadítjuk,( egy fazékban vizet forralunk fel, pár pillanatra beledobjuk a sárgabarackot, )  én sokkal jobban szeretem héj nélkül, befőzni, csodás élénk marad a színe, íze meg mint a friss baracké olyan.  Héjazás, magozás után, a gyümölcsöt főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, és 5 percig zubogva forralni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal a tisztára mosott,  üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejtetőre állítjuk. Végül száraz dunsztba tettem, ott hagytam teljesen kihűlni. Ha  van esetleg ,aki nem szeretné, hogy darabos maradjon a lekvárja, még főzés előtt kézzel jól szét kell nyomkodnia, nálunk a rusztikus a menő, mi így szeretjük, de nagyon.

Sok sikert hozzá.

Nincsenek megjegyzések: