A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 19., péntek

Töltött-paprika

 Nagyon ritkán készül nálunk ez az ételféleség, pedig nagyon szeretjük! De  olyan finomat,mint ahogy  keresztanyám készíti soha nem tudok elérni. Ennek dacára,  mikor már igazi  friss paprika kapható, mindig megpróbálkozom vele . Nagyon finom ez is, de még sem olyan ! :-))

Hozzávalók: 1,5 l házi paradicsomlé, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, bors, cukor, paprika, 4-5 ek rizs, zeller, és én egy kis bazsalikomot is raktam bele. Rántáshoz, kevés olaj, és liszt.

Paradicsomlevet egy fazékban, oda tesszük főni  a fűszerekkel együtt,( só, cukor, bors, bazsalikom, zeller). Tölteléknek való darált húst  összegyúrjuk,( só, bors, tojás, rizs, pici pirospaprika) hozzáadásával, majd a megmosott, végét levágott, kicsumázott paprikák belsejét megtöltjük vele. Nálam csak pár darab töltelék kerül a paprikába, a többi csak kopaszon gombóccá formálva. Majd beletesszük a a forró paradicsomlébe, kis lángon készre főzzük.Végül rántást készítünk, és berántjuk vele az ételt. Hogy ne csomósodjon be  az ételünkben a rántás, először egy kis hideg vizet adok hozzá, majd a meleg paradicsomléből, így keverem ki simára, és berántom vele   a paradicsomlevet. Sós vízben főtt krumplival kínáljuk.
Sok sikert kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

Juditka írta...

Mi imádjuk és sokszor készítem még télen is:)

Kati írta...

Én is nagyon szeretem:)

Seffer Lilla írta...

Rajongok érte...:)

Hankka írta...

Sós vízben főtt burgonyával imádjuk, nagyon guszta a képeken! :)