Most pedig pörkölt formájában, csirkemellel párosítva álmodtam meg, a másik általam igen kedvelt növénnyel, a medvehagymával készült galuskával tálaltam. Hát valami mennyei finomság volt.
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell , 20 dkg kucsmagomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, 1 db paprika, pirospaprika, só, bors, kevés olaj.
Hagymát apró kockára vágjuk, az olajon megdinszteljük a paprikát, paradicsomot szintén kockázzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Pár percig összefőzzük, ez lesz a pörkölt alapunk, majd hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirke mellett, sózzuk, borsózzuk, (különösebb fűszerezést nem igényel, mert a gomba fogja megadni neki a különleges izét.) Az utolsó percekben hozzáadjuk, kézzel nagyobb darabokra tépet gombát is, 10 percig főzzük, ne tovább mert elveszti gombánk a jellegzetes izét.
Nokedlihez, 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 kk só, 1 csokor medvehagyma,( apróra vágva) annyi vízzel kikeverjük, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Én most vágódeszkáról ,egy késsel szaggattam a forrásban levő vízbe. (de természetesen , nokedli szaggatóval is lehet). Jövőre többet fogok ebből a gombafajtából elraktározni, hogy télen is tudjuk élvezni a különleges izét .
3 megjegyzés:
Még sosem ettem kucsmagombát, nagyon étvágygerjesztő, szívesen megkóstólnám:)
Mi is csak az idén ismertük meg ezt a fajta gombát. de nagyon be jött! Érdemes kipróbálnod:))
Most fogom kipróbálni a receptet. Annyit azért hozzá tennék, hogy a kucsma gomba feltételesen fogyasztható (ami azt jelenti, hogy húsz perc hőkezelést igényel)
Megjegyzés küldése