A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. május 25., szombat

Hideg túrógombóc, piritott- mandulaköntösben, eperpüré- ágyon.

 A legek gombóca ez a túrógombóc, pikk-pakk elkészülünk vele, és ráadásul még főzni sem kell. Tegnap egy jó nagy fazék gulyáslevest főztem ( oldalborda kedvence, ha tehetné minden nap ezt enné:)) így maradt mára is belőle. Második fogásnak pedig ezt a finomságot tálaltam, két legyet ütöttem egycsapásra, édes is, laktató is, nassolási vágyunk is kielégítve ! Hát kell ennél több :))
 Hozzávalók: 60 dkg házi túró, 2 db citrom, 30 dkg cukor, csipet só,  1 vaníliás cukor, 1 tasak hidegen keverős vaníliás puding ( Aranka) 20 dkg szeletelt mandula. 

Eperpüréhez, 50 dkg eper, 20 dkg cukor. ( hogy télen is élvezhesse az ember az eper izét, készítettem lekvárt is belőleEper- rebarba lekvár.

Az áttört túrót a cukorral + vaníliás pudingporral +  vaníliás cukorral,+ reszelt citromhéjjal +a citrom levével + a sóval, alaposan kézzel össze gyúrjuk, keverjük. Hűtőbe tesszük egy kicsit pihentetni, ( de ha nincs időnk rá, mellőzhető) A mandulát egy serpenyőben barnára pirítjuk.

Az epret 2 dl vízben és a cukorban  szétfőzzük, majd pürésítjük. Mikor az eperpürénk is kihűlt, a túróból gombócokat formázunk, megforgatjuk a pirított mandulában.  Tálalásnál a tányérra eperpürét csepegtetünk, majd ráhelyezzük a mandulában megforgatott gombócokat, porcukorral meghintjük a tetejét.




               Sok sikert , ás jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

3 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Jöhetne egy jó nagy tállal belőle. Nagyon finom lehet.

HajniZoli írta...

Nagyon guszta! Eperszemet szoktam a közepébe dugni, de így is isteni.

Böbe írta...

Köszi lányok!

HajniZoli, úgy is finom lehet nagyon:))