A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. február 4., kedd

Mákos- guba torta,habcsókkal a tetején


Mákrajongók  figyelem!:))) Ha szeretitek a mákot , érdemes ebben a formában is kipróbálni, evését nem lehet abbahagyni.

Hozzávalók: 8 db vajaskifli, vagy molnárka, ( nálam most kalács) 1 l tej, 1 kk vaníliapaszta, 3 ek cukor, 5 dkg vaj, 15 dkg darált mák, 5 dkg porcukor, 1 dl méz. Tetejére 3 tojás fehérje 10 dkg cukorral kemény habbá verve.

Elkészítése: A kalácsot, vagy kifliket, centis szeletekre vágjuk, majd mikrohullámú sütőben 600 w-on szárítjuk 3 percig.( lehet a sütőben is) A szeleteket tésztaszűrőbe borítjuk, majd kétszer háromszor vaníliás, édes forró tejet szűrünk át rajtuk.Kivajazott tortaformába lerakjuk, minden sort cukros mákkal megszórunk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és mézet csurgatunk rá. Következősort ugyan így, tetejére a tojásfehérjéből felvert  habot tesszük, akár habzsákba töltve, vagy egy kanál segítségével ráhalmozva. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 15-20 perc alatt készre sütjük


Jó étvágyat kívánok hozzá.

8 megjegyzés:

gionetta írta...

Ez nálunk is nagy siker mindig! :-))

Francesca írta...

Hello, my name is Francesca and I'm Italian. I found your blog by chance and I loved it. I have joined your followers. if you go too foul. Thank you. Francesca.

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki! Biztos finom is!

Éva írta...

Igaz szeretnivaló finomság! Nagyon guszta!

Kati írta...

Finom lehet:)

Katalin írta...

milyen szép is

teller-cake írta...

Hatalmas TETSZIK!!! :)

Elisabeth Pregadio írta...

Hát bizony...én is mák rajongó vagyok! Nagyon guszta és finom! Puszillak