Egy fagyi recepttel jövők, annak ellenére, hogy elég hűvösre fordult az időjárásunk. Na de lesz még jó időnk , hiszen előttünk a nyár:)) és akkor igazán jól fog esni ez a kis üdítő-hűsítő, finomság mindenkinek. Nálunk pünkösdkor volt terítéken.
Hozzávalók: 3,5 dl görög joghurt, 1 dl tejszín, 15 dkg nyírfacukor, ( vagy xilit) 2 db citrom kifacsart leve. Ha kezeletlen citromunk van annak a reszelt héja, mert amúgy többet ártunk, mint használunk vele!
Egy tálba kiöntjük a joghurtokat, hozzáadjuk a nyírfacukrot, citromok levét, majd elkezdjük kézi mixerrel keverni. Folyamatos keverés közben hozzá adjuk a tejszínt is, végül egy kiürült téglalap alakú fagylaltos dobozba beletöltjük, és mehet is a fagyasztóba. Fél óránként egy villával átkeverjük, kb 4 x ismételjük meg ezt a műveletet, ezáltal krémes marad a fagylaltunk, nem lesz jégkristályos. Fogyasztás előtt negyed órával érdemes kivenni a mélyhűtőből, a könnyebb adagolás végett.
Jó nyalakodást kívánok hozzá, mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése