A legek gombóca ez a túrógombóc, pikk-pakk elkészülünk vele, és ráadásul még főzni sem kell. Tegnap egy jó nagy fazék gulyáslevest főztem ( oldalborda kedvence, ha tehetné minden nap ezt enné:)) így maradt mára is belőle. Második fogásnak pedig ezt a finomságot tálaltam, két legyet ütöttem egycsapásra, édes is, laktató is, nassolási vágyunk is kielégítve ! Hát kell ennél több :))
Hozzávalók: 60 dkg házi túró, 2 db citrom, 30 dkg cukor, csipet só, 1 vaníliás cukor, 1 tasak hidegen keverős vaníliás puding ( Aranka) 20 dkg szeletelt mandula.
Eperpüréhez, 50 dkg eper, 20 dkg cukor. ( hogy télen is élvezhesse az ember az eper izét, készítettem lekvárt is belőleEper- rebarba lekvár.
Az áttört túrót a cukorral + vaníliás pudingporral + vaníliás cukorral,+ reszelt citromhéjjal +a citrom levével + a sóval, alaposan kézzel össze gyúrjuk, keverjük. Hűtőbe tesszük egy kicsit pihentetni, ( de ha nincs időnk rá, mellőzhető) A mandulát egy serpenyőben barnára pirítjuk.
Az epret 2 dl vízben és a cukorban szétfőzzük, majd pürésítjük. Mikor az eperpürénk is kihűlt, a túróból gombócokat formázunk, megforgatjuk a pirított mandulában. Tálalásnál a tányérra eperpürét csepegtetünk, majd ráhelyezzük a mandulában megforgatott gombócokat, porcukorral meghintjük a tetejét.
Sok sikert , ás jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
3 megjegyzés:
Jöhetne egy jó nagy tállal belőle. Nagyon finom lehet.
Nagyon guszta! Eperszemet szoktam a közepébe dugni, de így is isteni.
Köszi lányok!
HajniZoli, úgy is finom lehet nagyon:))
Megjegyzés küldése