Megint egy epres édesség készült nálunk, és ez így is lesz, egészen addig még kapható lesz a friss eper a piacokon:)) Nem tudunk betelni vele, vagy natúr csak magában, vagy porcukorral meghintve, vagy tejföllel kikeverve, vagy mint most ez a kevert süteménybe került bele. vasárnapra azért dukál egy kis sütemény is az asztalra, no meg olyan hűvös lett kint az idő, hogy kimondott jól esett a sütő melege az ember fiának..
Hozzávalók: 1 nagy doboz tejföl, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 1 sütőpor, 20 dkg eper, kevés pirított mandula szeletek.
A cukrot a tojásokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, jól összekeverjük. Egy kisebb tepsibe töltjük a masszát, majd az alaposan megmosott, felezett eperszemeket, vágott felükkel lisztbe mártjuk, ( különben le száll a sütink aljára) és sorban rárakjuk a tésztánk tetejére. Előmelegített sütőben 180° fokon kb 30 percig sütjük.( tűpróbát végezzünk) Tálalásnál porcukorral , és pirított mandula szeletekkel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok .
7 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett! Szeretem az ilyen kevert gyümölcsös finomságokat. Guszta!
Kinézetre is nagyon gusztusos az epres sütid, hát még milyen finom lehet!
De a liszt mennyiségét kifelejtetted a receptből.
Jajj, köszönöm szépen Marisz, hogy szóltál:))
Éppen az előbb sült ki egy tepsivel, finom lett! :)
Szia!
Mekkora az a nagy dobozos tejföl?????
Köszi: Timi
Engem is a tejföl mennyisége érdekelne. Jobb szeretem, ha dkg-ra vannak megadva a mennyiségek, vagy minden bögrére. De így vegyesen, nehéz eligazodni. Ma már annyiféle kiszerelés van, hogy egy a sütésben kevésbé gyakorlott háziasszony nem tudja eldönteni. Nekem pl. most pont egy 850 gr-os tejfölöm van a hűtőben és ezért kerestem tejfölös sütit, de ezzel nem sokra mentem.
Megjegyzés küldése