A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. május 21., kedd

Epres-babapiskótás álom

 Pünkösdre, ezzel  az álom finom  süteménnyel örvendeztetett meg minket anyukám. Ha nincsen kedvetek sütni, de egy eszméletlenül finom habos sütikölteményre vágytok, na ez  a recept ,  a megoldás rá. Készülhet eper helyett,( málna, citrom, stb) hozzáadásával is, kinek mi a kedvenc. Nálunk mindegyikkel bejön, de nagyon:))

Hozzávalók:
2 kispohár sűrű tejföl
5 e.k.porcukor vagy  (eritrit, vagy nyírfa cukor)
70 dkg eper
1 jó e.k. étkezési zselatinpor
4 dl édesített növényi tejszínhab (hu-la-la)
1 csomag babapiskóta kb.20 dkg
1dl citromlikőr (v. valamilyen krémlikőr) attól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük.

A tejfölt, a cukrot, és az összeturmixolt epret elkeverjük, 1 1/2 dl forró vízben feloldjuk az 1 e.k. zselatinport, felverjük a tejszínhabot, majd az egészet összeforgatjuk ( először a zselatinos megy bele , utána a tejszínhab).    sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, arra sorba kirakjuk a babapiskótákat, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd mehet rá az epres hab. Díszíthető eper félbevágott szeletekkel.  Hűtőbe tesszük,majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

                               Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá mindenkinek.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Ettől a finomságtól már csak az lenne szebb álom ha előttem lenne és ehetném!:-)) Nagyon guszta!

Kati írta...

Csatlakozom Évához:) Bárcsak előttem lenne:)

mellissina2 írta...

Ezt mondom én is,itt lehetne,megbirkóznék vele,az tuti!!!

HajniZoli írta...

Így estére is jöhetne, nagyon guszta!

Böbe írta...

Köszön szépen lányok! Ennek a kis habos édességnek, valóban nehéz ellenállni!:))