Pünkösdre, ezzel az álom finom süteménnyel örvendeztetett meg minket anyukám. Ha nincsen kedvetek sütni, de egy eszméletlenül finom habos sütikölteményre vágytok, na ez a recept , a megoldás rá. Készülhet eper helyett,( málna, citrom, stb) hozzáadásával is, kinek mi a kedvenc. Nálunk mindegyikkel bejön, de nagyon:))
Hozzávalók:
2 kispohár sűrű tejföl
5 e.k.porcukor vagy (eritrit, vagy nyírfa cukor)
70 dkg eper
1 jó e.k. étkezési zselatinpor
4 dl édesített növényi tejszínhab (hu-la-la)
1 csomag babapiskóta kb.20 dkg
1dl citromlikőr (v. valamilyen krémlikőr) attól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük.
A tejfölt, a cukrot, és az összeturmixolt epret elkeverjük, 1 1/2 dl forró vízben feloldjuk
az 1 e.k. zselatinport, felverjük a tejszínhabot, majd az egészet
összeforgatjuk ( először a zselatinos megy bele , utána a
tejszínhab). sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, arra sorba kirakjuk a
babapiskótákat, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd mehet rá az epres hab. Díszíthető eper félbevágott szeletekkel. Hűtőbe tesszük,majd másnap forró vízbe mártott
késsel szeleteljük.
Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá mindenkinek.
5 megjegyzés:
Ettől a finomságtól már csak az lenne szebb álom ha előttem lenne és ehetném!:-)) Nagyon guszta!
Csatlakozom Évához:) Bárcsak előttem lenne:)
Ezt mondom én is,itt lehetne,megbirkóznék vele,az tuti!!!
Így estére is jöhetne, nagyon guszta!
Köszön szépen lányok! Ennek a kis habos édességnek, valóban nehéz ellenállni!:))
Megjegyzés küldése