Az igazán finom ecetkülönlegességeknek méreg drága áruk van az üzletekben, a silányabbra meg minek költeni ! Érdemes inkább házilag elkészíteni, pláne ha van saját termés a háznál, amiből készíteni tudjuk. Ezzel az ínyencséggel, feldobhatjuk salátáink , sültjeink , desszertjeink, ízét, én előszeretettel használom:)))
Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl jó minőségű fehérborecet.
Málnát megmossuk, kézzel vagy villával összenyomkodjuk, egy üvegbe tesszük, majd ráöntjük a fehérborecetet. Tetejét lazán rátesszük,( nem kell rátekerni, ) és félre tesszük 5-6 napra érlelődni konyhánk hűvösebb részére, időnként kavarunk rajta egyet, egyet.Végül egy tüllön, vagy szűrön át , egy lábasba leszűrjük, hagyjuk jól kicsepegni, rálehet segíteni, villával enyhén megnyomkodni, 2 ek cukrot hozzáadva, felforraljuk, majd takarékon kb 10 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd üvegbe töltjük, és mehet a kamrába a helyére.
Sok sikert hozzá.
3 megjegyzés:
Na erre kíváncsi voltam:) Olyan szép a színe, s milyen finom lehet. El kell készítenem, csak sajnos nagymamámék kertjében kifagyott a málna, de hátha kapok egy annyit a piacon. Ha sikerül kipróbálni,bemutatom:)
Kati, ha esetleg már nem lesz friss málna, készítheted fagyasztottból is.Télen, mikor nem tart ki a készletem, abból szoktam csinálni! Kíváncsi leszek a véleményedre, hogy ízlett:))
Köszi a gyors választ, ha egy lehetőségem lesz biztos kipróbálom:) El tudom képzelni salátákhoz milyen finom lehet.
Megjegyzés küldése