A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 20., szombat

Málnaecet

 Az igazán finom ecetkülönlegességeknek  méreg drága áruk van az üzletekben, a silányabbra meg minek költeni ! Érdemes inkább  házilag elkészíteni,  pláne ha van saját termés a háznál, amiből készíteni tudjuk. Ezzel az ínyencséggel, feldobhatjuk   salátáink , sültjeink , desszertjeink,  ízét, én előszeretettel használom:)))


Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl jó minőségű fehérborecet.


Málnát megmossuk, kézzel vagy villával összenyomkodjuk, egy üvegbe tesszük, majd ráöntjük a fehérborecetet. Tetejét lazán  rátesszük,( nem kell rátekerni, ) és félre tesszük  5-6 napra érlelődni konyhánk hűvösebb részére, időnként kavarunk rajta egyet, egyet.Végül egy tüllön, vagy szűrön át , egy lábasba  leszűrjük, hagyjuk jól kicsepegni, rálehet  segíteni, villával enyhén megnyomkodni, 2 ek cukrot hozzáadva, felforraljuk, majd takarékon kb 10 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd üvegbe töltjük, és mehet a kamrába a helyére.
Sok sikert hozzá.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Na erre kíváncsi voltam:) Olyan szép a színe, s milyen finom lehet. El kell készítenem, csak sajnos nagymamámék kertjében kifagyott a málna, de hátha kapok egy annyit a piacon. Ha sikerül kipróbálni,bemutatom:)

Böbe írta...

Kati, ha esetleg már nem lesz friss málna, készítheted fagyasztottból is.Télen, mikor nem tart ki a készletem, abból szoktam csinálni! Kíváncsi leszek a véleményedre, hogy ízlett:))

Kati írta...

Köszi a gyors választ, ha egy lehetőségem lesz biztos kipróbálom:) El tudom képzelni salátákhoz milyen finom lehet.