A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 28., péntek

Csúsztatott palacsinta



 Ha ritkán  , de sütök ezt a fajta palacsintát is, a  számunkra  még oly kedves  Amerikai változat mellett is:)) Pille- hab  könnyű, ha marad belőle, még másnap is kiváló.( Ami nálunk nem igen szokott előfordulni-:))

Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 3 ek házilag készített vaníliás cukor. kevés reszelt citromhéja.

Tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk az olvasztott vajat, +  a tejet, +a lisztet, ( fokozatosan, hogy ne legyen csomós) végül a tejszínt, jól kikeverjük. Fehérjét külön habbá verjük, és a masszához keverjük óvatosan.
Időnként keverjünk egyet a masszán, hogy egyenletesen kerüljön minden adag sütésénél, a tojásfehérje habból is a merőkanalunkba.
 Teflon palacsintasütőben kevés vajon, egy merőkanálnyi adagonként kisütjük, csak az egyik felét, kb 4 percig. Majd óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, és tetszőleges tölteléket szórunk minden egyes kisült lapra.( nálam most ,cukorral elkevert dió került rá) Az utolsó kisütött palacsintánkat fordítva helyezzük rá, az -az a szép piros fele kerüljön a tetejére takarásként.
                                       Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

martinelli írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük :)

Monika írta...

Nyami!:)Velem most az a gond,hogy nagyon úgy néz ki,hogy tejcukor érzékeny lettem,így sok mindent nem tudok enni.:(
Kerestél H betűt, itt találsz keresztszemes mintákat:http://patternmakercharts.blogspot.hu/2010/01/sajou-no-321.html

Böbe írta...

Mammka, gondolom más nem is hiányzott az életedből!! Megnéztem a betűket , igen szépek, köszönöm szépen, hogy gondoltál rám. Puszillak:))

Seffer Lilla írta...

Jól néz ki, nekem is jöhetne egy adag...:Ö