Semmi extra , és még is egy remek kis vasárnapi ebédünk volt. Hacsak nem a fürjtojást nevezném annak, de egyszerűen nem tudtam ellen állni, mikor reggel a piacon megláttam őket. Őstermelőtől vettem, ők bizony van, hogy a rántottát is ebből készítik reggelire,( csak halkan súgom 30 db-ból) aminek / 30 Ft /db. az ára.) De napi szinten 1 tojást tojik, minden egyes fürj, amiből nekik van 30 db. Hát így könnyű:))) És ha minden igaz, két két múlva két kis fürj fog érkezni hozzánk, na nem ám élve, hanem konyha készen , olyan jó kis levesnek való! :))
Hozzávalók: 4 szelet sertés hús, nálam tarja, 8 db fürjtojás, só, bors, 1 kk harissa paszta, 2 gerezd fokhagyma, kevés liszt a forgatáshoz,
A húst egy kicsit kiklopfoltam, éppen , hogy csak, fűszerekkel bedörzsöltem mind a két oldalát, és egy fél órára hűtőbe tettem.Végül lisztben megforgattam, minden egyes szeletet, és átsütöttem mind a két oldalát a húsnak egy forró serpenyőben. (Nálam hot plate-ben készült) kb 25 perc alatt, félidőben egy kis vizet öntöttem alá, hogy had puhuljon, párolódjon, majd készre sütöttem .Aztán egyből nekiláttam a tükörtojás készítésének, kevés forró olíva olajra ütöttem fel a tojásokat, egy fedővel letakartam, kb 5 perc alatt készre sütöttem.Tálalásnál, minden szelet húsra, egy vékony szelet sajt,és 2 db fürj-tükörtojás került. Köretnek snidlinges bulgurt kínáltam. Savanyúságnak pedig , sváb kovászolt uborkát,( aminek hamarosan hozom a receptjét is)
Jó étvágyat kívánok.
3 megjegyzés:
Olyan cukik a kis tojással:) Na meg egészséges is nagyon, én sem tudtam volna otthagyni a piacon:)Szeretjük mi isa Holstein szeletet:)
Jaj, de szeretem a fürjtojást. Most nagyon megkóstolnám, jól néz ki!
Köszönöm lányok!
Trollanyu, Igen mind amellett,hogy egészséges,kívülről is csodát tesz,arcpakolásnak is isteni!:-))
Megjegyzés küldése