A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 26., szerda

Tejszines lecsós harcsa- szeletek.

 Itt van az ősz, itt van újra? Szép mint mindig én nekem! No de gyerekek,  nem június végén, hát meg fagyunk:)) Az elmúlt hét, tikkasztó hősége  után, ez valami kegyetlen! Na ,de legalább  egy előnye azért volt, végre valami főt étel is került a tányérunkba, a sok jégbe hűtött ital, fagylalt, és gyümölcs  után. Aminek oldalborda igen csak örült már:))

Hozzávalók: 60 dkg harcsafilé, 3 db nagyobb paprika, 2 db paradicsom, 1 nagy fej hagyma, só, bors, csili pehely, 1,5 dl tejszín. fokhagyma pehely, kevés olaj.

Harcsafilét, megmossuk ha kell kétfelé vágjuk, sózzuk , borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon mind a két felét átsütjük.Az utolsó percekben fokhagyma pelyhet szórunk rá, majd kiszedjük egy tányérra.  Hagyma + paprika, + paradicsomból, elkészítjük a lecsót, fűszerezzük, só, bors, csili, különösebb fűszerezést nem igényel.( így finom ahogy van) Végül felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, és ráhelyezzük a lecsós alapunkra a kisütött harcsa szeleteket..Köretnek mi csak friss kenyeret ettünk hozzá, de akár rizzsel tálalva  is kiváló.


                        Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések: