A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. október 15., kedd

Sacher torta


Szerintem a legegyszerűbb torták közé tartózik a Sacher torta, (  elkészítését illetően ) De finomsága  a legek kategóriáját súrolja nálunk. Bátran készíthetik kezdők is, nem lehet elrontani!  Süthetjük akár kerek tortaformában, vagy csak simán tepsiben, mint ahogyan most nálam készült.


Hozzávalók: 5 db tojás. 1 tasak sütőpor, 8 dkg rétesliszt,3 ek kakaópor,( holland) 10 dkg jó minőségű étcsokoládé,12 dkg vaj, 15 dkg porcukor.  fél üveg sárgabaracklekvár. 

Tetejére csokimáz.

Tojássárgákat + a vajat + cukrot kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is. Lisztet + sütőport +  kakaóport, összekeverjük, hozzá keverjük a  masszához, és a felvert tojásfehérje habot is óvatosan .
Kivajazott, és lisztezett formába, tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. (Tű próbát végezzünk) Majd kettévágjuk, és megtöltjük  lekvárral, a tetejét csokimázzal vonjuk be. Szoktam úgy is csinálni, hogy nem vágom ketté a tortalapot, hanem csak simán a tetejét kenem le lekvárral, és a lekvár tetejére kerül a csokoládé máz.( így is nagyon finom) érdemes kipróbálni.


                         
                      Jó étvágyat kívánok hozzá.

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szép:) Ez tényleg olyan egyszerű és annyira finom, pedig nem vagyok odaa csokis sütikért:)

Elisabeth írta...

Még jó hogy vissza lapoztam erre a finom Sacher tortára ami egy óriás klasszikus torta, és az egész világon hires!

Örvendek hogy egyszerüebb módon is lehet sütni. Szépen sikerült nálad, és most bizony nagyon megkivántam. Én pedig mindenféle csololádés dolgokat nagyon szeretek!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok!

Elisabeth , ez valóban egy klasszikus sütemény,mi is oda vagyunk érte:))