A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. október 16., szerda

Tönkölyös Stangli


Ma van a kenyér világnapja ! Lényeg, hogy kettőt süssél, egyet ajándékba:)) Nálunk ebből az alkalomból most ezek a kis stanglik készültek. A tésztája ugyan az mint a ,Joghurtos Graham kenyér.
Csupán annyi különbséggel, hogy tönkölylisztre váltjuk a grahamot. 

Majd kelesztés után, négyfelé vesszük a tésztát, egyenként cipót formázunk belőle, oválisra nyújtjuk, és szorosan feltekerjük. Tekerés közben mindig nyújtunk egy picit a tésztán, két végét lelapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy a sütőpapírból négy fészket készítünk  (lásd a képen.) Tejjel lekenjünk, lenmaggal megszórjuk,( vagy akár tökmaggal). Előmelegített sütőben ( amibe belöttyintünk fél deci vizet) kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, ott hagyjuk hűlni egy kicsit.


Akár egy bögre hideg tejjel, vagy egy szuper salátához hmmm valami mennyei finomság  ez a  friss ropogós péksüti.
 

                                  Jó étvágyat kívánok.

2 megjegyzés:

Lilla Seffer írta...

Jó kis stanglik, ilyenkor el tudnék csábulni, egy-egy falat után :)

Kati írta...

SZépek lettek:)