A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 9., péntek

Paella

  Ez a Spanyol jellegzetes rizsétel,( páéja) ebben a kánikulában egy  megmentő fogás , akár hétvégére is remek megoldás.. Hamar elkészül, nem kell órákat a tűzhelynél állni, de  egy kis szilárd táplálék még  is csak  kerül az ember gyomrába vele. És, hogy mi minden található egy igazi paellában ?  Bármi és akármi !! Csak finom legyen:))  A lényeg a kétfülű lapos serpenyő,  sáfrány, és a  rizs, a további rajtunk áll, hogy tengeri herkentyűkkel, vagy simán csak zöldséggel, keverjük-e.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé kockára vágva, 1 fej vöröshagyma,( kockára aprítva) 2 gerezd fokhagyma,( reszelve, vagy nyomva) 4 ek olívaolaj, só, bors, petrezselyem,( aprítva) 2 db kaliforniai paprika, ( kockára, vagy fél karikára vágva) 2 db paradicsom,( kockázva)  15 dkg zöldborsó, ( fagyasztott, vagy konzerv is lehet) késhegynyi sáfrány, 1 l zöldségalaplé, 2 ek citromlé, ( vagy 1 db citrom cikkekre vágva) 20 dkg rizs. 

Elkészítése:  A csirkemell kockákat felhevített olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálra. A visszamaradt olajban hagymát üvegesre dinszteljük, majd a fokhagymát, paprikát is hozzáadva sütjük tovább,  vissza öntjük a pirított csirke mellet , + a rizst, zöldborsót,  ( ha konzerv, akkor csak a végén) + a citromgerezdeket,  + a sáfrány, só, bors, petrezselyem, és felöntjük a lével. Nem kevergetjük, ha kell, mindig egy kis vizet öntünk hozzá, kb 30 percig pároljuk.
                   Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Te jó ég,de jól néz ki!!!!!Köszönöm!!!!Azt hiszem jövő hétre megvan az egyik ebéd!Puszi érte!!!

Monika írta...

Te jó ég,de jól néz ki!!!!!Köszönöm!!!!Azt hiszem jövő hétre megvan az egyik ebéd!Puszi érte!!!

Seffer Lilla írta...

Ez valami csoda! Egy olyan paella recept amit én is szeretnék!

HajniZoli írta...

Hozzám is jöhetne, szeretnénk!:-)
Guszta!