A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 7., szerda

Gumi-sütemény

 Ha az ember édességre vágyik, de ilyen hőségben még a sütő környékét is elkerüli, nem, hogy beizzítsa! Akkor pont ideális megoldás ez a habkönnyű kis édesség, amit csak keverünk-kavarunk-hűtünk, és már készen  is vagyunk vele! Gyakori vendég volt nálunk anno, még a fiam kicsi volt,( de régen is  volt) igen szerette,( persze mi is:)  eperrel volt megrakva a teteje, hmm de finom is volt. Most gyümölcs nélküli változatban készült, de így is nagyon finom .


Hozzávalók:  6 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 2 ek kakaó, 17 ek porcukor, 2 doboz tejföl, 3csomag zselatin, 2 dl málnaszörp, vagy, ( eper, szeder, ribizli, )

1.)  3 tojássárgáját 5 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük, 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint felmelegítünk és kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáöntjük a kikevert tojáshoz és hozzáadjuk a 3 tojás kemény habját. Mély tepsibe öntjük, hűtőbe tesszük.

2.) Ugyan az mint az első, csak 2 ek kakaóval keverjük ki. Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, majd mehet vissza a hűtőbe.

3.)   7 kanál porcukrot, 2 doboz tejföllel, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint felmelegítünk, és ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölös részhez.Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, vissza a hűtőbe.

4.) 2,5 dl vízben, fél csomag zselatint felmelegítünk, hűlés után 1,5 dl málnaszörpöt belekeverünk. Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, ismét vissza a hűtőbe. Igazán szépen, csak másnap tudjuk formára szaggatni, vagy vágni !

Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jó! És milyen színes, feldobja az ember napját! :)

Kati írta...

S milyen érdekes a neve:) Tetszik:)

HajniZoli írta...

Ki kellene próbálnom nekem is, a gyerekeknek biztosan tetszene:-)

Elisabeth írta...

Hát, a neve ennek a sütinek nagyon furcsa...Gumi, de annak ellenére, mutatós és finom. A kis unokáim mins be falnák egytöl-egyig.