Egymás után jönnek, érnek, a finom gyümölcsök. Meggy után, most a málna van porondon nálunk, amiből ezt a kis mascarponés finomságot készítettem első nekifutásra. Hamar elkészülünk vele,érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 1 piskótalap, 16 cm kerek tortaformában, 3 felé vágva.
Töltelék: 25 dkg mascarpone sajt, 3 db tojás, 30 dkg málna, 1 csomag Dr. Otker Zselatin fix, 3 ek cukor, 2 csomag vaníliás cukor, ( házi)
Elkészítése: Tojásfehérjét felverjük habnak, sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a mascarpone sajtot, + a zselatin fixet, habverővel kikeverjük.Végül hozzákeverjük a fehérjét is, de ezt már csak kézzel, hogy össze ne törjük a habot. Piros színű lekvárral megkenjük a piskóta lapokat, majd rétegezzük, + krém, + málna. Tetejét a maradék krémmel megkenjük, és málnával díszítjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, fogyasztás előtt.
Tipp, én felhasználás előtt egy órával, tálcára téve, fagyasztóba tettem a gyümölcsöt.
Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá.
6 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet, jók ezek a könnyed, gyümölcsös desszertek! :)
Hű, málnás! De szeretem, csak nekünk már nincs.
Nagyon jól néz ki!
Köszi szépen lányok! Annyira finom, könnyű kis édesség, hogy naponta lehetne újrázni:))
Hát ez nagyon szép, nagyon szeretem a málnát:)
Köszi Kati, mi is szeretjük, nagyon-nagyon!
Böbe, ez csodaszép, én is készitettem, de eperrel, és baba piskótával. Nagyon mutatós, és finom!
Megjegyzés küldése