Nem folytatok kimondott paleolit életmódot, ( sajnos ezt nem bírná ki, a költségvetésünk ) de egyes dolgokban időnként követem. Ilyen például a kenyér helyettesítő , idáig nem sok sikerrel jártam e téren , nem ízlettek igazán. Egészen mostanáig még rá nem akadtam erre a csodás receptre, amit itt találtam.Valójában kenyérlángost ként szerepel a recept, de nálam csak simán feltét nélküli verzióban készült.( mivel a liszttel készült kenyér helyett , szántam a fogyasztását ) Egy műanyag dobozkában hűtőben tárolva, 2-3 napra meg volt a szendvicsem alapja ebből az adagból. Bátran merem ajánlani ha valaki esetleg egészségügyi okokból, száműzve van a szénhidrátoktól, liszttel készült kenyerek fogyasztásától. Vagy csupán egy kicsit egészségesen szeretne táplálkozni., és a szénhidrátokat, egy pár napra kiűzné az étrendjéből.
Hozzávalók:
10 ek mandula liszt, 5 ek szezám mag,(nálam len mag ) 5 ek tökmag liszt, 3 ttojás, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 csapott tk só, 1 dl víz,
Száraz anyagokat összekevertem, majd a felvert tojásokat, amit lazítottam egy kis vízzel, hozzá kevertem, szilikonos sütőpapírral bélelt 30 x 20 -as méretű tepsibe öntöttem, előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 perc alatt készre sütöttem.
Készíthetjük különböző feltéttel is, lényeg, hogy előtte akár egy kis pesto-val, vagy olíva olajjal kenjük le a tetejét,és utána rakjuk meg különböző zöldségekkel a tetejét.( lila hagyma, paradicsom, paprika, stb) és toljuk vissza a sütőbe 3-4 percre.
Jó étvágyat kívánok, mindenkinek hozzá.
6 megjegyzés:
A napokban már én is kinéztem magamnak. Nagyon fincsi lehet, én múltkor erről az oldalról a pizzakorongokat próbáltam ki vacsira, csak ajánlani tudom! :)
Nagyon jól hangzik, guszta is!
Isteni lehet!
Jól néz ki, remek szendvicsalap lehet:)
Köszönöm lányok!
Csilla, hezitáltam a pizzakorong és e között,hogy melyiket? De azt is elfogom készíteni:)) Nagyon guszta az is,és gondolom ugyan ilyen finom mint ez a kenyérlángos!
Mert ez valami mennyei eledel,feltétlenül próbáljátok ki!!:-)
Éppen az előbb sütöttem meg :) nagyon finom lett, picit féltem, hogy a tökmagliszt mennyire fog kiérződni, de egyáltalán nem dominál, szóval szintén csak ajánlani tudom.
Pizza alapnak használtam a receptet, ezért egy picit vastag lett a tészta, így én a következőkben nagyobb tepsit fogok használni.
Megjegyzés küldése