A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 29., hétfő

Paleo kenyérlángos ( a legfinomabb)

 Nem folytatok kimondott   paleolit életmódot, ( sajnos ezt nem bírná ki,  a költségvetésünk ) de egyes dolgokban időnként követem. Ilyen például a kenyér helyettesítő ,  idáig  nem sok sikerrel jártam e téren , nem ízlettek igazán. Egészen mostanáig még rá nem akadtam erre a csodás  receptre, amit itt  találtam.Valójában kenyérlángost ként szerepel  a recept, de nálam csak simán feltét nélküli verzióban készült.( mivel  a liszttel készült  kenyér helyett ,  szántam a  fogyasztását ) Egy műanyag dobozkában hűtőben tárolva, 2-3 napra  meg volt  a szendvicsem  alapja ebből az adagból. Bátran merem ajánlani ha valaki esetleg egészségügyi okokból, száműzve van a szénhidrátoktól,  liszttel készült  kenyerek fogyasztásától. Vagy csupán egy kicsit egészségesen szeretne táplálkozni., és a szénhidrátokat, egy pár napra kiűzné az étrendjéből.


Hozzávalók:

10 ek mandula liszt, 5 ek szezám mag,(nálam len mag ) 5 ek tökmag liszt, 3 ttojás,  1/2 tk szódabikarbóna, 1 csapott tk só, 1 dl víz,
Száraz anyagokat összekevertem, majd a felvert tojásokat, amit lazítottam egy kis vízzel, hozzá kevertem, szilikonos sütőpapírral bélelt 30 x 20 -as méretű   tepsibe öntöttem, előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 perc alatt készre sütöttem.

Készíthetjük különböző feltéttel is, lényeg, hogy előtte akár egy kis pesto-val, vagy olíva olajjal kenjük le a tetejét,és utána rakjuk meg különböző  zöldségekkel a tetejét.( lila hagyma, paradicsom, paprika, stb) és toljuk vissza a sütőbe 3-4 percre.
                  Jó étvágyat kívánok,  mindenkinek hozzá.

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

A napokban már én is kinéztem magamnak. Nagyon fincsi lehet, én múltkor erről az oldalról a pizzakorongokat próbáltam ki vacsira, csak ajánlani tudom! :)

HajniZoli írta...

Nagyon jól hangzik, guszta is!

NYAMMM írta...

Isteni lehet!

trollanyu írta...

Jól néz ki, remek szendvicsalap lehet:)

Böbe írta...

Köszönöm lányok!

Csilla, hezitáltam a pizzakorong és e között,hogy melyiket? De azt is elfogom készíteni:)) Nagyon guszta az is,és gondolom ugyan ilyen finom mint ez a kenyérlángos!
Mert ez valami mennyei eledel,feltétlenül próbáljátok ki!!:-)

Agica írta...

Éppen az előbb sütöttem meg :) nagyon finom lett, picit féltem, hogy a tökmagliszt mennyire fog kiérződni, de egyáltalán nem dominál, szóval szintén csak ajánlani tudom.
Pizza alapnak használtam a receptet, ezért egy picit vastag lett a tészta, így én a következőkben nagyobb tepsit fogok használni.