A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. május 3., péntek

Afrikai csirkemell


Szeretjük nagyon a különleges  ételeket, imádom variálni a sokféle fűszereket., fantasztikus, hogy milyen mennyei íz kavalkádot kapunk . Mikor trollanyunál megláttam ezt a receptet,  nem is volt kérdés, hogy  mi lesz  a másnapi ebédünk.



Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemell filé, csíkokra vagy kockára vágva.  1/2 tk só, bors, 3 tk kukorica olaj, 1 közepes hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek reszelt gyömbér, 2 db fekete szemű konzerv bab ( nálam sima fehér) 1 db darabolt paradicsom konzerv, 1 nagy édesburgonya, kockára vágva, 2,5 dl csirkeleves, 3 ek mogyoró vaj, 2 tk friss kakukk fű, 1 tk Cayenne bors, (nálam még került bele csili is, szeretjük csípősen.)

Csirkemell kockákat egy serpenyőben olajon megpirítjuk,(éppen, hogy csak)  lapáttal egy  tényéra szedjük, félretesszük. A maradék olajra rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot,  édesburgonyát,   babot, a csirkemell kockákat,  végül a fűszereket. Fedővel letakarjuk, kb 25 perc alatt készre  főzzük  Rizzsel tálaltam, tetejét snidlinggel  szórtam meg, ( petrezselyem híján) Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehetett, guszta! Szeretem én is a csípős ételeket!

trollanyu írta...

Örülök, hogy megfőzted te is:) Nálunk mindenkinek ízlett, pedig az ritka, azt mondták ezt bármikor főzhetem újra:)

Viktória Bori írta...

Nagyon finom lehet! Kipróbálós!

Böbe írta...

Köszi lányok! Nálunk is jöhet lassan megint, az ismétlés!!:)))