A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 10., vasárnap

Nutellás briós


Ha nincsen időnk,  kedvünk, vagy csak gyorsan szeretnénk az asztalra varázsolni  egy kis kelt tészta félét, próbáljátok ki ezt szuper gyors és finom  receptet.  Jelentem nagyon jól  működik, Limara  turbó kelt tésztája Ez a formázás az egyik kedvencem, most nutellás változatban, mert erre a  töltelékre vágytam:)) Azért írom egyes számban, mert oldalborda nem igen rajong érte,( ennek ellenére mint egy gourmand úgy lapátolta egymás után):))

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,8 dl tej, 3,5 dkg cukor, 1 felvert tojás fele, másik fele jó lesz a kenéshez, 1/2 mk só, 3,5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítése: Hozzávalókból  szokásos módon bedagasztjuk a tésztát. Lisztezett deszkára tesszük,lazán átgyúrjuk, 14 részre vágjuk,( attól függően ki, hogy szeretné ,lehet kisebb is, nagyobb is) Egyenként gömbölyítjük, majd ovális alakúra nyújtjuk,hosszában bevágjuk a tésztát ,( nem teljesen végig) ügyeljünk hogy a széleken egy fél cm maradjon,kb 1 cm távra egymástól. Lekenjük nutellával, és a szélesebb félinél kezdjük el feltekerni a tésztát. Formára igazítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a maradék tojással, jég cukrot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

                                                                 Sok sikert hozzá!

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jöhetne hozzánk is:-) tetszik ez a technika!

Juditka írta...

Nagyon mutatós péksütemény:)Egyszer majd kipróbálom én is.

Aniko írta...

Szia Böbe! Nagyon mutatós ez a csoda, de kérdeznék is rögtön: miután feltekered milyen formára igazítod? Nincs estleg még egy képed, hogy hogyan néz ki sütés előtt? Köszi, Emma