A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 13., szerda

Paradicsomos Clafoutis

 Francia konyha nagy találmánya, ez az étel Limonsin megyéből származik, aminek  most sós változata  készült nálunk  vacsorára.De akár egy kiadós  reggelire, vagy ebédre is remek fogás lehet.Fantasztikusan finom, ízletes, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók: 4 db tojás, 4 ek étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 3 dl tejszín, só, bors, bazsalikom, 35 dkg paradicsom, 15 dkg sajt ( kecske) gomolya is megteszi,kevés lila hagyma, vaj, vagy olaj, a tepsi kikenéshez.

Feldarabolt paradicsomot tepsibe rendezzük,( nálam most kerek pite sütő) rámorzsoljuk a sajtot,az apróra vágott hagymát. A tojást és a keményítőt elektromos habverővel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk tejet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele jó sok bazsalikomot,alaposan összekeverjük.Végül ráöntjük a sajtos paradicsom tetejére, előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 40 percig sütjük.
                                          Jó étvágyat kívánok hozzá.Nálunk meg volt:))

Nincsenek megjegyzések: