A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 16., szombat

Töltött háromszögek

 Aki ismer tudja,hogy gyengém a pogácsa, meg minden  ( finom) sós rágcsa, nem ismerek határt, addig eszem amíg tart,( ha nem is kell, még  akkor is:)) Na de ez a töltött háromszög csoda ,még rajtam is kifogott, 2-3 db  és  se tovább! Remek tízórai lehet  gyerkőcnek az oviba - iskolába, kirándulásra,vagy csak úgy egy utazó szendvicsnek is , mikor kirándulni kerekedik  fel  a család.


Hozzávalók:  Tészta: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 5 dl tej, 1 ek só, 1,5  dl étolaj, 

                     Töltelék: 20 dkg felvágott,1 db lila hagyma, 20 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 
                     
                     Tetejére: 2 ek tejföl, 1 tojás sárgája, len és szezámmag.

Készítése:  1 dl tejben élesztőt felfuttatni egy csipet cukorral. A tészta hozzávalókkal együtt, egy nagy tálban  szokásos módon.bedagasztjuk. 1 órát kelni hagyjuk, majd  lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, tejföllel lekenjük, majd kockára vágott felvágottal + lila hagymával + reszelt sajttal megrakjuk. Szorosan feltekerjük, és  három szögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tejfölös tojás sárgájával lekenjük, végül magokkal meg szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon  kb 35 percig sütjük.


                                                                 
Jó étvágyat kívánok hozzá.






3 megjegyzés:

Marka írta...

Hú, ez nagyon tetszik és szerintem a fiaimnak is be fog jönni! Köszi a tippet! :-)

Hankka írta...

Ó, két-három darabbal én is beérném! :)

Viktória Bori írta...

Nagyon kis guszták! Nálunk is sikere lenne!