Tészta hozzávalók: 35 dkg liszt,70 g joghurt, 1 dl tej, 1 mk só, 2 ek cukor, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő.
rétegezéshez: 12,5 dkg vaj ( hidegen) 1 tojás.
Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével,majd hűtőbe tesszük, 1,5 órára. Ezután deszkára borítjuk, 8 egyforma darabra vágjuk, egyenként gömbölyítjük, kőralakúra nyújtjuk (egy kistányér nagyságúra). A vajat sajtreszelőn lereszeljük, és 7 egyforma kupacra osztjuk. Az első kőralakúra kinyújtott tésztán az egyik kupac reszelt vajjal megszórjuk,majd sorban így járunk el minden lappal. Az utolsó tészta lap tetejére már nem kerül reszelt vaj, majd elkezdjük kinyújtani olyan vékonyra amilyenre csak tudjuk,kb 3-4 mm. Pizzavágóval, vagy egy éles késsel, 8 cikkre vágjuk,( vagy 16, de akkor kisebbek lesznek, mint a képen a legfelső darab). Egyenként szorosan feltekerjük,kifli formára igazítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük éjszakéra. Reggel tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk a tetejét, előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
4 megjegyzés:
Ez az igazi kényeztetés:) Nagyon szépek:)
Nagyon szépek! Szeretem az ilyen este elkészítős, reggel sütős recepteket.
A kinyújtott lapokat a vajjal rétegezve egymásra teszed és úgy nyújtod ki?
Köszi lányok!
HajniZoli, igen pontosan! Sok sikert hozzá, ízleni fog a családnak, az tuti:))
Ó, ezek gyönyörűek lettek, az embernek kedve támad beleharapni!!!
Megjegyzés küldése